MUST HAVE i et lavkarbokjøleskap!

Da har vi nettopp vært på ukens handletur – en dag senere enn vanlig på grunn av sykdom for minstemann og mye jobb på min kjære. Han var på jobb fra kl. 14 – 01.30 i går, dro tilbake igjen i dag morges fra kl. 08-10, før han kom hjem noen timer slik at vi fikk unnagjort blant annet ukeshandlingen. Han dro tilbake på jobb igjen kl. 14 og kommer ikke hjem før over midnatt i kveld heller, men må likevel tilbake igjen kl. 9 i morgen tidlig. Pjuh! For et kjør! Heldigvis har han flere dager fri etter i morgen til å lade batteriene.

UKENS HANDLETUR

Dette ble med oss hjem fra ukens handletur denne uken. Noe fordi det var på tilbud, noe fordi det er must have og ligger i handleposene hver eneste uke, mens annet er ingredienser til middagene i dagene fremover.

I dag har jeg lyst til å fortelle dere litt mer om hvordan jeg pleier å planlegge disse handleturene. For som dere vet handler vi stort sett bare én gang i uken, noe som sparer oss for mye penger og ikke minst stress mtp middagsplanleggingen. Planen er klar fra søndagen av, så kan vi bare flyte gjennom uken med gode råvarer i kjøleskapet.

OPPSKRIFT LØKSUPPE HER

UKENS TILBUDER

Det første jeg gjør når jeg skal planlegge ukens middager er å ta en titt innom appen Mattilbud. Her får man opp alle kampanjeaviser for dagligvarebutikkene hver uke. Det gjør det enkelt å planlegge middagen utifra hvilke matvarer som er på tilbud. Denne gang var blant annet nakkekotelettene, bacongullet og de spanske kjøttbollene eksempler på slike varer. Sistnevnte er kanskje ikke helt innafor på strikt lavkarbo for alle, men de er en stor favoritt for guttene i hus, så da unner jeg meg noen kjøttboller i blant jeg også.

MUST HAVE

Deretter går jeg igjennom kjøleskap og kjøkkenskuffer for å se om vi har alle varene jeg synes er must have, eller om vi eventuelt trenger påfyll av noe. Eksempler på varer jeg ALLTID har tilgjengelig er egg, smør, kremfløte, tine naturell kremost, creme fraiche, blomkål og ruccola. Ganske ofte har jeg også bær på denne listen!

MÅLTIDSPLANLEGGING

Siste steg er selve måltidsplanleggingen. Ut i fra tilbudene jeg allerede har notert meg skriver jeg ned syv ulike middager med tilbehør, og ofte en liten oversikt over hva jeg ønsker å spise til frokost og kveldsmat i samme slengen. På den måten får jeg fullt ut handlelisten så godt som mulig, og vi slipper å dra i butikken resten av uken. Med mindre det dukker opp noe uforutsett så klart – som selvsagt hender i blant.

Jeg skriver selvsagt også opp alle matvarer guttene spiser i løpet av uken, tilpasninger til middagene, poteter, brød, frukt, nistemat til barnehagen og alle andre varer vi kjøper i løpet av uken. Men dette har ikke noe med lavkarbo å gjøre, så jeg dropper å ta de punktene med i dette innlegget.

Hvilke matvarer har du alltid handleposene dine?

2 kommentarer om “MUST HAVE i et lavkarbokjøleskap!”

  1. Anonym: Nei, matbildene i dette innleggene er fra tidligere («salamibildet» er for eksempel fra februar 2018) 😊 Har spist salami én gang etter at jeg ble gravid, og da varmebehandlet jeg den først!

Legg igjen en kommentar