LCHF: Skinke- og brokkoligrateng!

I dag bestemte jeg meg igjen for å mikse og trikse på kjøkkenet, og fikk tryllet frem en deilig rett kun laget av basisvarene jeg alltid har tilgjengelig i kjøleskapet. Enkelt, raskt og veldig godt! Absolutt verdt å teste til middag den kommende uken.

Du trenger (til 2 porsjoner):

1 dl kremfløte

1 boks á 125 gram kremost naturell fra Tine

1/2 brokkoli

1/2 boks piknik skinke

1 løk

200 gram ost

1 egg

salt, pepper, muskatnøtt og hvitløkspulver

Slik gjør du:

Start med å koke opp kremfløten og kremost til alt er smeltet. Ha oppi godt med krydder – jeg brukte omtrent en halv teskje av hver; salt, pepper, muskatnøtt og hvitløkspulver. Rør om og sett til sides.

Kutt opp brokkoli, løk, skinke og halvparten av osten. Bland alt sammen og ha det i en ildfastform. Pisk egget godt inn i ostesausen og ha det så over grønnsakene i formen.

Ha siste halvdel av osten på toppen – gjerne i skiver eller raspet. Stek retten midt i stekeovnen på 225 grader til osten er gyllen – dette tar omtrent 20 minutter.

Server og nyt!

En kommentar om “LCHF: Skinke- og brokkoligrateng!”

Legg igjen en kommentar