I dag bestemte jeg meg igjen for å mikse og trikse på kjøkkenet, og fikk tryllet frem en deilig rett kun laget av basisvarene jeg alltid har tilgjengelig i kjøleskapet. Enkelt, raskt og veldig godt! Absolutt verdt å teste til middag den kommende uken.
Du trenger (til 2 porsjoner):
1 dl kremfløte
1 boks á 125 gram kremost naturell fra Tine
1/2 brokkoli
1/2 boks piknik skinke
1 løk
200 gram ost
1 egg
salt, pepper, muskatnøtt og hvitløkspulver
Slik gjør du:
Start med å koke opp kremfløten og kremost til alt er smeltet. Ha oppi godt med krydder – jeg brukte omtrent en halv teskje av hver; salt, pepper, muskatnøtt og hvitløkspulver. Rør om og sett til sides.
Kutt opp brokkoli, løk, skinke og halvparten av osten. Bland alt sammen og ha det i en ildfastform. Pisk egget godt inn i ostesausen og ha det så over grønnsakene i formen.
Ha siste halvdel av osten på toppen – gjerne i skiver eller raspet. Stek retten midt i stekeovnen på 225 grader til osten er gyllen – dette tar omtrent 20 minutter.
Server og nyt!
Det ser nydelig ut. Gleder meg til å prøve👍😊