LCHF: skikkelig gode, sukkerfri boller!

Husker dere at jeg sa jeg ville mikse og trikse litt med min gamle oppskrift på lavkarboboller på søndag som var? Vel, det gjorde jeg! Forandringene ble litt større og flere enn jeg hadde planlagt i utgangspunktet, men det er jeg så glad for nå! For det ferdige resultatet ble helt fantastisk godt. Så godt at jeg er nødt til å dele oppskriften med dere. Den holder til cirka 8 stykk.

Du trenger:

2 egg

1 boks naturell kremost fra tine

10 ss sukrin

3 ss kremfløte

2 ss creme fraiche

160 gram mandelmel (eventuelt mandler)

100 gram smør

3 ss kardemommme

4 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

en klype salt

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Dette tar omtrent 10 minutter! Tilsett så kremost, kremfløte og creme fraiche. Visp gjerne disse tre sammen i en liten bolle før du blander det inn i eggedosisen med en slikkepott. På den måten er det enklere å løse opp alle klumpene fra kremosten. Er det flere igjen når du har blandet godt kan du prøve å kna dem ut med slikkepotten.

Smelt så smøret og kvern mandlene dersom du ikke har ferdig mandelmel. Bland alt det tørre sammen før du tilsetter det til resten i bollen. Helt til slutt har du i smøret og lar alt blande seg godt sammen.

La deigen hvile i et kvarters tid før du fordeler den i åtte like store deler. Trill til runde boller, ha dem på et stekebrett og pensle med egg. Stek så i 18-20 minutter på 180 grader.

Til fastelavensboller lager du krem av pisket kremfløte blandet med ønsket mengde sukrinmelis. Syltetøy kan du enten lage selv eller bruke Nora sitt som jeg har gjort. Sikt over litt sukrinmelis helt til slutt – og nyt!

Legg igjen en kommentar