Gravidoppdatering: uke 29

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i uke 29, og er dermed offisielt i tredje trimester! 69.3 % av svangerskapet er fullført, og jeg er endelig syv måneder på vei. Nå flyr tiden forbi, og om bare 8 uker vil lille Oliver være helt ferdig utviklet og klar for denne verden!

Hvor stor er babyen?

Nå har babyen blitt 35 cm lang og 1,4 kilo mot slutten av uken.

Hva skjer med barnet denne uken?

Hjernen og de indre organene utvikles videre, og barnet legger på seg mer vekt. Barnet fortsetter å strekke på seg og sparke, men har ikke lenger like mye plass å boltre seg på.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Du er nå i graviditetens tredje og siste trimester – du er kanskje utslitt, eller du føler deg helt knall – det varierer fra graviditet til graviditet. Du kan få en følelse av ubehag fordi alle de indre organene dine presses opp av livmoren og barnet. Du kan også begynne å føle deg tung og sliten i bena. Prøv å hvile så mye som mulig og bruk gjerne støttestrømper. Regelmessige mellommåltider kan også gi deg litt mer energi.

Innkjøp og utstyr

Den siste uken har vi fått sprinkelsengen inn på rommet til Oliver, samt hevet bunnen og ordnet klar dyne og sengetøy til han. Ellers har vi kun kjøpt inn småting som gulpefiller etc.

Ukens cravings

Jeg har fått helt dilla på sprø mat! Store, sprø vårruller frister aller mest, men ettersom det ikke er helt innafor i en lavkarbolivsstil koser jeg meg heller med hjemmelagde fiskepinner og chicken nuggets! Jeg har også lagd meg MASSEVIS av deilig saus hver gang jeg har fiskepinner, og en halv flaske ketchup til nuggetsene. Sprø mat med masse saus/dip er med andre ord det helt store for tiden! Noen som ønsker oppskrift på noe? Gi beskjed så ordner jeg det.

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen er faktisk omtrent borte nå!! Eller, det hender stadig jeg er kvalm inni mellom, men det er over en uke siden forrige gang jeg faktisk kastet opp! Hurra! Det er fremskritt det.

Ellers har jeg fremdeles litt problemer med bekkenet om jeg ikke tenker meg om. Det vil si jeg må være veldig forsiktig når jeg reiser meg opp, ikke gå for lange steg og være forsiktig med vridninger av overkroppen spesielt. Så lenge jeg er det går det strålende! Med andre ord har jeg absolutt ikke fått de samme bekkenplagene som i forrige svangerskap! Hurra for det også.

Halsbrannen titter innom inni mellom, og jeg har også opplevd ligamentsmerter for første gang (hadde aldri det med Dennis). Helt syke smerter nederst i magen som visstnok skal komme av at båndene som holder livmoren på plass strekkes for fort. Det varte riktignok bare én kveld, så var det over.

Tanker om kjønnet

Kunne ikke vært mer fornøyd med å få en liten gutt til!

Vektoppgang

11 kilo totalt – med andre ord, minus 1 kilo fra forrige uke. Så rart!

Fødselsforventninger

Jeg kjenner jeg er veldig spent på hvordan denne fødselen blir i forhold til forrige. På en måte forventer jeg at den kommer til å gå raskere ettersom det allerede har passert ett barn gjennom der fra før, men samtidig ble jeg igangssatt sist, så med andre ord var de medisinene grunnen til at kroppen skjønte hva den skulle gjøre. Kanskje den er superforvirret nå når den må gjøre alt på egenhånd..?

Det blir uansett spennende å se, men jeg skal innrømme at jeg gleder meg mer og mer til denne fødselsbiten faktisk er over og vi kan nyte livet som en familie på fire.

Neste kontroll

4. april er det tid for ny kontroll hos jordmor.

Sammenligningsbilde av magen

uke 29 med Dennis – uke 29 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar