Gravidoppdatering: uke 27

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

Jeg gikk inn i svangerskapsuke 27 i dag! Plutselig gjenstår det 101 dager til termin, og 64,3 % av svangerskapet er fullført!

Hvor stor er babyen?

Babyen er blitt 32 cm lang og 1075 gram mot slutten av uken – dersom han følger gjennomsnittet til punkt og prikke. Om han gjør det eller ei, får vi svar på allerede på fredag! SÅ GØY! Da er det tid for 3D ultralyd hos jordmor.

Hva skjer med barnet denne uken?

Barnet fortsetter stadig å ta til seg næring som omdannes til underhudsfett. Øyenvippene er fullt utvokste, og barnet suger ofte på tommelen.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Teksten i appen Preglife lyder som følger;
Du har kommet langt nå – det andre trimesteret er snart over. Hvor stor magen din er, kommer an på mange faktorer. Barnets vekst, din kroppsfasong/høyde/vekt, om du har født barn tidligere, og om du har mye væske i kroppen.
Kanskje kjenner du av og til en liten og rytmisk kiling? Det kan være barnet som hikker. Dette er helt ufarlig og kan pågå i noen minutter flere ganger om dagen.

Innkjøp og utstyr

Denne uken har vi virkelig slått på stortromma når det kommer til innkjøp! Lille Oliver har fått seg et grønt helseteppe, et mykt koseteppe og et sengesett som dere ser på bildene under her (det blå sengesettet er Dennis sitt) i tillegg har han fått gulvteppe og oppbevaringskurv til lekene på rommet sitt. Plutselig var vi i gang!

Ukens cravings

Det er spesielt tre ting jeg har vært avhengig av de siste dagene, ikke på grunn av hormoner, men rett og slett sykdom! Vannis, doc og sukkerfri strepsils prøver å roe ned en veldig vond hals. Krysser fingrene for at det snart går over og jeg føler meg tipp topp igjen!

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen har faktisk blitt litt bedre den siste tiden *bank i bordet* men det betyr riktignok ikke at jeg har spydd mindre. Mesteparten av hengingen over toalettskålen har derimot vært knyttet til den intense hosten i stedet for svangerskapskvalme.

Tanker om kjønnet

Vår grønne, lille lillebror.

Vektoppgang

11 kilo!

Fødselsforventninger

Jeg er veldig spent og gleder meg til fødselen – tenk om dette blir min siste! De største forventningene har vi riktignok til etter fødsel – tenk så spennende å bli en familie på fire! Endelig skal Dennis få møte sin etterlengtede lillebror.

Neste kontroll

Allerede på fredag skal vi på 3D-ultralyd, men ellers er neste kontroll den 4. april hos jordmor.

Sammenligningsbilde av magen

uke 27 med Dennis – uke 27 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

2 kommentarer om “Gravidoppdatering: uke 27”

Legg igjen en kommentar