Gravidoppdatering: uke 26

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag er jeg 26 uker på vei, noe som betyr at det er 108 dager igjen til termin og at 61.8 % av svangerskapet er fullført.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen 31 cm lang fra topp til tå, og veier 930 gram i slutten av uken. Nærmer seg en kilo nå – store gutten!

Hva skjer med barnet denne uken?

Denne uken øver barnet seg på å puste ved å fylle lungene med fostervann! Øynene er ferdig utviklet nå, og barnet reagerer også med høyere puls når han hører lyder.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Magen vokser kraftig nå, og en del gravide får strekkmerker som ser ut som blålige linjer i huden. Ofte klør det veldig om huden brister, men det kan du i så fall lindre ved å smøre magen med en fuktighetskrem.

Blodsirkulasjonen tar seg av den økte mengden med væske som finnes i kroppen, noe som gjør at hjertet og nyrene jobber ekstra hardt.

Innkjøp og utstyr

Ukens beste innkjøp er definitivt disse ørevarmerne – haha! Så stygge og kule på samme tid. De er såklart til meg og ikke babyen i magen, så jeg burde egentlig ikke nevnt dem her. Klarte riktignok ikke la være!

Til Oliver denne uken har vi kjøpt en del oppussingsutstyr til rommet hans! Han har blant annet fått både tapet og maling, men jeg vurderer også å tapetsere den ene veggen hans i en søt tapet med grønnlig motiv på. Må bare finne den riktig først!

Ukens cravings

Fanta zero! Jeg har lenge vært avhengig av cola zero, men nå i det siste er det fanta som har vært det store – mmm, så godt!

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen har faktisk vært litt snillere den siste uken. Tror bare jeg har kastet opp en 2-3 ganger. Bekkenet har derimot gitt VELDIG beskjed! Spesielt denne helgen som vi har jobbet omtrent fra vi våkner til langt på natt. Fredagskvelden var jeg nødt til å liste meg inn i sengen, fremoverbøyd som en gammel dame mens smerten strålte fra skambenet og ned i bena. Heldigvis var jeg helt fin igjen morgenen etter!

Tanker om kjønnet

En liten lillebror – helt perfekt!

Vektoppgang

10 kilo!

Fødselsforventninger

Gleder meg! I disse dager har jeg funnet frem et lite snedig kamerastativ som skal få være med i fødebagen. På den måten slipper Christopher å ta seg av all filmingen dersom han helst vil fokusere på øyeblikket.

Neste kontroll

Til jordmor den 4.april!

Sammenligningsbilde av magen

uke 26 med Dennis – uke 26 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En kommentar om “Gravidoppdatering: uke 26”

  1. Leste sist at mange kommenterte samme bakgrunn og kjole når du tok graviditetsbilde, og ser du har blitt bedre på å bytte bakgrunn + klær.
    Men koffer tar du bildene så langt ifra ?? Ser jo ikke magen din, og alt blir så uklart

Legg igjen en kommentar