Gravidoppdatering: uke 25

reklame // nelly

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 25! Med 115 dager igjen til termin har jeg fullført omtrent 60 % av dette svangerskapet.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen blitt hele 30 cm lang og ca. 790 gram mot slutten av uken. Jeg merker at han har blitt større nå, for han ligger ofte og presser mot urinblæren noe som gjør at jeg må oftere på toalettet.

Hva skjer med barnet denne uken?

Barnets permanente tenner begynner å dannes nå, slik at de skal ligge klar til barnet mister melketennene. Helt utrolig å tenke på hvor tidlig alt blir laget!

Hva skjer med mammaen denne uken?

Etterhvert som magen vokser vil du kjenne at livmoren tynger i stadig større grad. Det er ikke uvanlig å få vondt i ryggen, krampe i bena og trykk ned mot bekkenbunnen. Du kan også begynne å bli virkelig hoven rundt føtter og ankler. Det kommer av at graviditetshormonet progesteron gjør at motstanden i blodårenes muskulatur reduseres. Noe som kan føre til hevelser eller såkalte ødem på føtter og bein. Dette hadde jeg aldri problemer med (bortsett fra én kveld da jeg sydde i flere timer i strekk med bena rett ned) i forrige svangerskap, og jeg håper jeg slipper unna denne gang også!

Innkjøp og utstyr

Ingen nye innkjøp den siste uken, men jeg har fått sydd ferdig to av babynestene mine. Trenger bare å tre i silkebånd, så skal dere få se dem!

Jakken min kan kjøpes HER – 50 % rabatt akkurat nå!

Ukens cravings

Babybel ost! Herregud, det er altfor godt, men samtidig altfor dyrt!

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen er der som vanlig. Ellers får jeg litt vondt i rygg/bekken om jeg presser kroppen litt for mye en dag. Det er likevel ingen varige smerter, så bekkenløsningen holder seg borte enn så lenge – halleluja! Håper det varer.

Tanker om kjønnet

En liten lillebror er helt perfekt! Nå har vi for alvor kommet i gang rommet hans, og det er ikke lenge til veggene skal tapetseres og males! Grønn blir Oliver sin farge.

Vektoppgang

10 kilo.

Fødselsforventninger

Jeg har tenkt litt mer på fødsel den siste uken. Naturligvis fordi det nærmer seg sakte men sikkert. Jeg gleder meg fremdeles, på en rar måte! Gleder meg til å presse kroppen og miste fullstendig kontroll. Jeg håper fødselsopplevelsen blir fin til tross for store smerter. Også har jeg veldig lyst til å få Christopher til å filme noen klipp underveis. Tenk så gøy å se tilbake på i ettertid! Kanskje jeg til og med deler litt med dere.

Neste kontroll

Har time hos jordmor på onsdag (Jepp, ikke fredag altså! Har sagt feil dato i flere uker, men fant det heldigvis ut tidsnok 😅) og legen dagen etter. Spennende!

Sammenligningsbilde av magen

uke 25 med Dennis i magen – uke 25 med Oliver i magen

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar