Ukens spørsmål #99

Hvor er hagesklia fra? Merke?

Den kjøpte vi brukt og den kommer opprinnelig fra en barnehage, så jeg aner dessverre ikke merke!

Kjøper du mye brukt til Dennis? Kjøper dere mye nytt til lillebror eller har dere alt fra D?

Ja, absolutt! Gjenbruk er både praktisk, viktig og bra for både miljø og lommebok.

Vi har det aller meste etter Dennis, så lillebror trenger ikke så veldig mye. Det nye han trenger kommer nok til å bli kjøpt noe brukt og noe nytt – akkurat som vi gjorde med Dennis. Også syr jeg også en del selv til begge to.

Jobber du utenom bloggen? Hva er planen etter mammapermisjon angående jobb eller studier?

Utenom bloggen jobber jeg med å sy klær og produkter til egen nettbutikk. Planen etter mammapermisjon denne gang er først sveisekurs i i drøyt halvår, for deretter å jobbe som sveiser. Det kommer til å bli så spennende!

Hvilken fordeling valgte dere? 80 eller 100% permisjon? Hvem tar fellesperioden?

Med Dennis valgte vi 80 % og jeg tok hele fellesperioden. Er enda ikke helt sikker på hva vi skal gjøre denne gang 😊

Vurderer dere søskenvogn, søskenbrett, ingen av delene? Hvorfor?

Absolutt! Jeg har helt klart mest lyst på søskenvogn. Mye fordi det både er koselig og Dennis ikke er så glad i å gå selv når vi er ute (med mindre han får bestemme både retning og tempo 😅). Men samtidig er jeg i tvil om det er verdt å legge ut så mange kroner på ei søskenvogn med tanke på at jeg ikke vet hvor mye vi kommer til å bruke den. Dennis kommer tross alt til å være i barnehagen på dagtid, så det er helst snakk om ettermiddager, helger og ferier.

Søskenbrett har vi også vurdert, men jeg har inntrykk av at det er veldig i veien for den som skal trille vognen..? Og da vi prøvde det på Barnas Hus (både med og uten sete) skjønte ikke Dennis noenting. Han holdt seg ikke fast og skjønte liksom ikke greia. Men han skal tross alt bli nesten et halvt år eldre før det blir aktuelt, så jeg tror rett og slett vi bare drøyer en stund og ser hvordan ting utvikler seg.

Syns du det er dyrt å ha barn?

Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Så klart har man utgifter man ikke hadde hatt uten barn, men samtidig er det mange penger å spare på og handle brukt. Klespakker, seng, vogn og alle andre dyre ting man må få på plass selges veldig billig brukt! Å få barn trenger ikke å være dyrt, det handler bare om hvordan man velger å bruke pengene sine.

Vugge, Moseskurv, lekegrind, babynest i sofaen… Hvor skal dere ha babyen på dagtid? Gi gjerne en begrunnelse.

Vi kommer til å ha ei vugge i stuen som babyen sover i på dagtid. Også skal vi ha ei lekegrind som babyen kan ligge i når han er våken og/eller når jeg er opptatt med middag, toalettbesøk etc. Spesielt lekegrinden gjør det også mye tryggere for babyen å ligge alene når Dennis er hjemme og jeg styrer med andre ting.

Jeg syr også babynest som vi tar med oss rundt i huset, i sofaen, lekegrinden osv som babyen ligger i både på dagtid og i sengen på natten.

Videre oppussingsplaner hjemme?

Barnerommene er det vi holder på med nå. Etterpå må vi vel gjøre oss ferdige med murveggen i stuen og listing + maling i innergangen. Når alt det er på plass tar vi fatt på kjelleren! Der skal vi ordne til et helt nytt vaskerom/toalett og oppholdsrom utenfor.

En gang langt frem i tid står også kjøkkenet på planen. Må bare vinne i lotto først 😉

Hvor mye har du gått opp i vekt hittil? Var du tilbake til startvekt når du ble gravid igjen?

Jeg har gått opp 9 kilo så langt! Og ja, jeg var såvidt tilbake og litt til. Før jeg ble gravid med Dennis veide jeg 70 kilo. På det meste ble det hele 105 kilo. Før jeg ble gravid med lillebror var jeg nede på 69 kilo, og nå er jeg altså oppe på 78 kilo igjen. Snakk om berg og dal bane! 😳

Vi har planer om å få barn. Hvilken app brukte dere når dere var prøvere, om dere brukte en ? Og hvilken bruker dere nå når dere er gravid? 😊

Vi brukte FLO da vi var prøvere (med Dennis, lillebror var ikke planlagt så da brukte vi ingenting 😅). Nå som jeg er gravid bruker vi PREGLIFE, og etter fødsel er BABY CONNECT favoritten! Den bruker vi enda for å registrere vekt og høyde på Dennis, men den er altså genial spesielt i starten for å holde kontroll på blant annet amming.

Kunne du laget et tøyeprogram? og forklart hvilke muskler som tøyes <3

Det kan jeg prøve å få til!

Er det ikke litt bortkastet med penger og la en 1-åring stå på slalom? Tror nok han er litt for liten for det..

“Den må tidlig krøkes som god krok skal bli” 😉

Haha, neida! Men saken er den at jeg har vunnet et dagskort der oppe som jeg gjerne vil benytte meg av, og da kan jeg like gjerne ta med guttene også. Når det er sagt synes jeg det er superstilig med disse små tappene som suser nedover slalombakken, og om han får prøve seg litt i år blir det kanskje ikke fullt så vanskelig neste år, og året etter der. Vi prøver kun for gøy – så får vi se hvordan det går. 😊

Trudde ikkje det va anbefalt for gravide å bade i boblebad. Det fekk ihvertfall eg beskjed om i begge mine svangerskap. Eller gå inni sauna.

Må passe på å ikke sitte for lenge på grunn av faren for at baby blir overopphetet 😊 Så lenge man er klar over det og forsiktig med det går det helt fint 😊

Så spennende å lese. For min del var alt overveldene. Du beskriver det så godt. Hvor mørbanka man er, hvor vondt man har, utslitt og hvor skummelt ammingen var. Men lurer bare på hvorfor samboeren din ikke fikk være med deg? Jeg var ivertfall helt avhengig han. Og hadde ikke klart at han ikke var der. Vil også si at liker bloggen din så godt 😊

Ja, ikke sant!? Håper det går lettere denne gang, for nå kan jeg i hvert fall forberede meg på det på en annen måte enn sistgang. Jeg lå på firemanns rom, så av hensyn til de andre på rommet fikk han ikke bli med inn på barselavdelingen (har ikke barselhotell i Haugesund) midt på natten. Men han fikk være der fra tidlig morgen til sent på kveld på dagtid ♥︎ Tusen takk – så hyggelig å høre!

Var det ikke svært rart å bo på flermannsrom? Synes ikke det burde eksistert for den som får barn. Da er man jo så sårbar. 😊 💕

Jo, det var det! Eller kanskje mest ubehagelig. Dennis var som sagt ganske dårlig de første nettene og gråt en del. Jeg slet med å få roet han, og følte meg så dum og som en dårlig mamma som ikke klarte å få roet babyen min om natten når alle de tre andre var rolige 😅 Men utenom det gikk det ganske fint altså. Det var et stort rom og alle fikk hver sin krok med skillevegger mellom, så vi fikk liksom vår egen plass likevel.

Hvordan vil du anbefale en nybegynner person til å trene, der fokuset skal vær å gå ned i vekt, har du et slikt innlegg om hvordan du begynte å trene igjen etter du fikk Dennis?

Ta det rolig og velg treningsformer du synes er gøy! Da er det enklere å holde ut. Ellers vil jeg også minne deg på at vektnedgang er 70 % mat og bare 30 % trening – så vær oppmerksom på kostholdet også. Jeg har ikke laget et rent slikt innlegg dessverre, men det skal jeg absolutt gjøre etter fødsel denne gang – takk for tips! Ellers vet jeg ikke om du har barn? Har du det delte jeg noen fine øvelser på hvordan man kan trene sammen med babyen den første tiden etter fødsel HER.

Har du noen annbefalinger til lavkarbovennlige restaurater/retter i Haugesund?

Dette har jeg og mamma pratet om så mange ganger! Det skulle vært en ren lavkarborestaurant her i byen! Den tror jeg hadde gått veldig bra – vi begynner jo faktisk å bli en del 😉 Men det er det altså ikke. Det jeg derimot har erfart er at de aller fleste er flinke til å tilrettelegge om du bare spør om det. Bestill en enkel rett som burger, biff eller fisk. Også spør du om de kan erstatte potetene, pommes frites eller hamburgerbrød med ekstra grønnsaker/salat. Det har jeg gjort flere ganger på blant annet Egon!

Ellers har jeg tipset om noen gode fastfood retter som er lavkarbovennlige på blant annet McDonalds HER.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

2 kommentarer om “Ukens spørsmål #99”

  1. Du skriver at du skjermer Dennis mye mer enn tidligere, men på snapchat/instastory legger du ut når feks dennis bader. Det er også ting som kan bli misbrukt.

Legg igjen en kommentar