Ukens spørsmål # 100

Hvorfor skal du på glukosebelastning? Er du i en risikogruppe for svangerskapsdiabetes?

Ja, legen forklarte meg at de aller fleste er det på grunn av retningslinjene som er satt. Om man oppfyller ett eller flere av disse kravene må man ta glukosebelastning;

– er førstegangsfødende og over 25 år
– er over 40 år og har født barn før
– har hatt svangerskapsdiabetes tidligere
– har BMI på over 25
– har etnisk bakgrunn fra land utenom Europa
– har foreldre med diabetes

Jeg hadde en bmi på 26, og det var alt som skulle til 😅

Er du ikke i uke 22, ut i fra det som står i appen?

Om du ser på den appen står det 22+0, noe som betyr at man er kommet til svangerskapsuke 23, som du ser i første “luke”. Et veldig innviklet system 😅 Er helt enig i at det hadde vært mest naturlig å si svangerskapsuke 22, men nå er det altså slik systemet er 🤷‍♀️

Når det står «sukkerarter» på innholdet i diverse matprodukter (tenker på lavkarbovennlig mat) kan man spise det da? eller skal det ikke være noe som helst sukker? ser at det er veldig mange produkter hvor det står sukkerarter 0,1g o.l og tenker det er umulig å unngå.

Sukkerarter er synonymt med sukker – men inkludert i begrepet er både tilsatt sukker og naturlig sukker. Så lenge sukkeret er naturlig (og ikke tilsatt bevisst under produksjon) synes jeg det er helt innafor opp til og med 5 %. Altså maks 5 gram (naturlige) sukkerarter per 100 gram! For som du sier er det et hav av matvarer som er helt topp på lavkarbo til tross for litt naturlig sukker.

Er du usikker på om sukkeret er tilsatt eller naturlig sjekker du innholdsfortegnelsen. Står det ingenting om sukker der er det med andre ord naturlig.

Mye spennende! Men ser det er maltitol i det meste av det, og det skal man jo ikke ha på keto siden det påvirker blodsukkeret. Skal prøve gummibjørnene da 😄

Maltitol er et kunstig søtstoff jeg har hørt andre også si at de reagerer på. Det er riktignok ganske forskjellig fra person til person, for både jeg og andre jeg vet om reagerer ikke på det. Annet enn løs og “luftig” mage ved stort inntak  Men bortsett i fra det har jeg for eksempel aldri falt ut av ketose ved å innta maltitol. 😊

Klarer du å holde deg unna er selvsagt ingenting bedre enn det – men personlig velger jeg mine «kamper», og maltitol er noe jeg synes er helt innafor en gang i blant! For å tilfredsstille søtsuget.😍 Håper du liker bjørnene – nå har jeg smakt alle tre, og de var skikkelig gode alle. Favorittene er jordbær og appelsin!

Hei, hvordan går det med lavkarbo’n nå? Er det vanskeligere i graviditeten?

Vet du, det går kjempe fint! Jeg storkoser meg og føler meg bedre enn aldri før. Synes heller ikke det er vanskeligere nå enn før, men merker at jeg spiser litt mer nå. Noe som såklart er helt naturlig!

Åååh, så fin du er <3 Men jeg bare lurte på en ting, kunne du begynt å tatt «magebilder» i forskjellige klær? Synes det er så kjedelig å bare få se den samme kjolen uke etter uke! Håper du ikke tar dette ille opp, for du er absolutt en av mine topp 3 favorittbloggere i fint selskap med for eksempel Sophie Elise! Heia deg 😊

TUSEN TAKK for dette! Slike tilbakemeldinger gjør meg så glad. Jeg har nemlig lurt litt på nettopp dette, og vært redd for at det skal bli litt kjedelig med samme antrekk og bakgrunn i hver oppdatering. Men så har jeg likevel holdt fast på tradisjonen for å få en stilig kollasj når svangerskapet er fullført, der jeg kan sette sammen alle bildene på en ren og ryddig måte.

Tenker likevel at jeg kanskje kan ta bildene i den grønne kjolen for min egen del, også kan jeg heller ta andre i litt ulike antrekk og dele her inne inni mellom! Takk for en slik tilbakemelding (og ikke minst fine ord!) de hjelper meg mer enn du tror.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Legg igjen en kommentar