Denne middagen mikset jeg meg mandagkveld, og jeg ble så fornøyd med resultatet! Her snakker vi skikkelig saftig laks med sprø stekeskorpe, sammen med et spennende tilbehør jeg har valgt å døpe baconroser, og verdens beste saus! Alt på dette fatet ble mikset og trikset fra bunn av uten noen som helst plan på forhånd, men samtidig er oppskriften skikkelig rask og enkel!
Laksefileten krydret jeg med dill før jeg stekte den i ei stekepanne med smør, under lokk. Den blir aller best om du lar den ligge på skinnsiden nesten hele steketiden, men bare vipper den over til hver av sidene en halvt minutts tid mot slutten for å få en god skorpe der også.
BACONROSER
Du trenger (per porsjon) :
4 baconskiver
aspargesbønner
Slik gjør du:
Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i et par minutter. Skyll dem så raskt i kaldt vann gjennom et dørslag. Stek baconskiver, og surr så baconskivene rundt et gitt antall aspargesbønner før baconet rekker å stivne.
Voíla! La dem hvile litt, og sette seg ordentlig, noen minutter før servering.
FLØTESAUS
Denne sausen var fantastisk god, og absolutt et must til både laks, kjøtt og andre fiskeretter. Definitivt en saus jeg kommer til å lage igjen.
Du trenger (til 2-3 porsjoner) :
2 dl fløte
10 cm purreløk
1 ss smør
stekesmøret etter fisken/kjøttet
Slik gjør du:
Start med å finhakke purreløken, og surr dem så i 1 ss smør i et par minutter. Ha i resten av stekesmøret etter fisken/kjøttet du skal servere, jeg brukte cirka to spiseskjeer fra stekesmøret etter jeg hadde stekt laksen. Visp så inn fløten og la det småboble til sausen tykner. Dette tar gjerne 5-6 minutter. Pass på å vispe inni mellom slik at purren ikke setter seg fast i bunn. Om du ønsker kan du ha i litt salt og pepper til slutt, det hadde jeg!
Alt i alt en deilig middag hvor alt bare fungerte kjempe fint sammen, og jeg ble oppriktig stolt over å mikse sammen noe så gjennomført om jeg får være ærlig.
Håper dere vil prøve oppskriften – dere kommer ikke til å angre!