LCHF: sprø kyllingnuggets med smakfull hvitløksdip

På søndag prøvde jeg meg på kyllingnuggets for andre gang! Da jeg fortalte i en middagsplan for en stund siden at jeg skulle lage kyllingnuggets fra bunn spurte dere etter oppskrift. Den gang hadde jeg allerede laget og spist nuggetsene når spørsmålet kom, men denne gang sto jeg altså klar med kamera underveis!

Denne oppskriften er skikkelig, skikkelig enkel og lages med veldig få ingredienser og på veldig kort tid. Her snakker vi perfekt middagsrett for folk men en travel hverdag.

Du trenger (til ca. 10 kyllingnuggets):

100 gram flæskesvor (eventuelt bacongull som skal være enda bedre!)

1 kyllingfilet

1 egg

Du trenger:

Start med å skjære kyllingfileten i passe tynne skiver. Ha så flæskesvoret/bacongullet i blenderen til det er knust.

Ha så egget i ei skål og pisk det lett. Dyp så en og en skive fra kyllingen i egget først, og deretter i det knuste flæskesvoret.

Smelt litt smør i ei stekepanne og stek så nuggetsene i noen minutter på hver side til skorpen er sprø!

Så enkelt! Server gjerne med en deilig salat og hjemmelaget hvitløksdip – oppskrift i bunn av innlegget.

Salaten lagde jeg av opprevet hjertesalat vendt i en sprut sitronsaft og litt olivenolje, pluss noen cherrytomater. Veldig enkelt, men når det er så mye deilig smak i nuggetsene og ikke minst dipen trenger man ikke noe mer!

HVITLØKSDIP

Bland sammen 2 ss creme fraiche, 2 ss majones, 1 ss olivenolje, noen dråper sitronsaft og smak så til med hvitløkskrydder, salt og pepper.

Tror du dette er noe du kunne likt?

2 kommentarer om “LCHF: sprø kyllingnuggets med smakfull hvitløksdip”

  1. Så helt digg ut! Kjekt å se du er tilbake og deler gode oppskrifter til inspirasjon 😍 Men, lurer på en ting! Har du noen gode tips for å komme over kneika og klare starte igjen med lavkarbo? Gikk på moderat lavkarbo april-nov/des i fjor med gode resultater og null problemer med søtsug og div. Valgte å «slappe av i jula»…. men slapper av enda og kunne virkelig trengt noen gode tips 😂😂 Sliter spesielt med søtsug plutselig..

Legg igjen en kommentar