Denne tomatsuppen har jeg laget meg mange ganger etter at jeg delte oppskriften med dere for et års tid siden. Noen ganger med noen små justeringer både for å eksperimentere, men også dersom jeg er tom for noen av ingrediensene hjemme. Sistnevnte var tilfelle for noen dager siden, så da prøvde jeg å gjøre litt større forandringer på suppen – og denne versjonen ble så god at jeg er nødt til å dele den i en egen oppskrift!
Du trenger (til ca. 4 porsjoner):
5 tomater
10 cm purre
1 hel rødløk
1/2 ts hvitløkspulver
3 dl kremfløte
1 boks creme fraiche
1 ss smør
1 hønsebuljongterning
salt og pepper
Slik gjør du:
Start med å hakke opp rødløk og purre, og surr dette i en kjele sammen med 1 stor spiseskje meierismør. Hakk opp tomatene og tilsett disse i blandingen. Rør inn fløte, creme fraiche, buljongterningen og hvitløkspulver. La det hele putre i 10 minutter.
Deretter siler du av blandingen. Ha fløteblandingen tilbake i kjelen igjen. Tomatene, løken og resten av det som havnet i silen kjører du i en blender eller stavmikser til det blir most. Suppen skal tilbake i kjelen sammen med fløteblandingen. Rør godt, varm opp, smak til med salt og pepper og server!
Håper det smaker!