LCHF: smakfull tomatsuppe på 15 minutter

Denne tomatsuppen har jeg laget meg mange ganger etter at jeg delte oppskriften med dere for et års tid siden. Noen ganger med noen små justeringer både for å eksperimentere, men også dersom jeg er tom for noen av ingrediensene hjemme. Sistnevnte var tilfelle for noen dager siden, så da prøvde jeg å gjøre litt større forandringer på suppen – og denne versjonen ble så god at jeg er nødt til å dele den i en egen oppskrift!

Du trenger (til ca. 4 porsjoner):

5 tomater

10 cm purre

1 hel rødløk

1/2 ts hvitløkspulver

3 dl kremfløte

1 boks creme fraiche

1 ss smør

1 hønsebuljongterning

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å hakke opp rødløk og purre, og surr dette i en kjele sammen med 1 stor spiseskje meierismør. Hakk opp tomatene og tilsett disse i blandingen. Rør inn fløte, creme fraiche, buljongterningen og hvitløkspulver. La det hele putre i 10 minutter.

Deretter siler du av blandingen. Ha fløteblandingen tilbake i kjelen igjen. Tomatene, løken og resten av det som havnet i silen kjører du i en blender eller stavmikser til det blir most. Suppen skal tilbake i kjelen sammen med fløteblandingen. Rør godt, varm opp, smak til med salt og pepper og server!

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar