LCHF: ostegratinere grønnsaker!

Jeg elsker å prøve ut nye ting på kjøkkenet! Her en dagen dro jeg ut alt godt jeg hadde fra kjøleskapet, og mikset sammen en helt fantastisk rett jeg er nødt til å dele med dere. Jeg spiste det kun som dette, som en lunsj, men den kunne fint vært tilbehøret i en middag også! Veldig godt var det uansett, og under får du oppskrift. Obs: jeg har doblet oppskriften ut i fra målene jeg selv gjorde – så mengden på bildene er en halvert oppskrift!

Du trenger (til 4 porsjoner, evt 8 om det kun er tilbehøret):

1 blomkålhode

2 rødløk

1 purreløk

1 stor klatt smør

2 bokser tine naturell kremost

1 boks creme fraiche

ost og salami til topping

salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å kutte opp grønnsakene! Stek dem så i smøret til de er myke.

Ha over kremost og creme fraiche, og bland godt. Smak så til med salt og pepper!

La det surre en liten stund til alt har satt seg, og ha så blandingen over i en ildfast form. Topp med et lag salami og et lag ost før du plasserer den midt i stekeovnen på 200 grader!

La formen stå i ovnen til osten er smeltet og gyllen – og voíla, så var retten ferdig! Den kan enten nytes alene eller brukes som tilbehør til både kjøtt og fisk!

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar