Gravidoppdatering: uke 24

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i graviduke 24, og har dermed fullført 56.9 % av svangerskapet med 122 dager igjen til termin!

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen 28 cm lang, og veier 665 gram mot slutten av uken!

Hva skjer med barnet denne uken?

De hvite blodlegemene har begynt å bli dannet, og de hjelper barnet med å bekjempe infeksjoner. Luftveiene dannes, og lungene utvikler seg videre. Balanseorganet i det indre øret er nå utviklet.

Av de barna som blir født i uke 24 er sjansen 56 % for at de overlever.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Du er kommet et godt stykke ut i graviditeten, og mange gravide føler seg nå både roligere og gladere. Meg selv inkludert – selv om jeg gjerne skulle sluppet unna denne kvalmen.

Når du ler eller hoster, kan det hende det lekker litt urin i blandt. (🙋🙈😂) Det kommer av at bekkenbunnsmuskulaturen begynner å strekkes ut. Gjør knipeøvelser daglig, det hjelper deg med å holde tett både under og etter graviditeten.

Innkjøp og utstyr

De siste ukene har lillegull i magen vært så heldig å få myke og pene plagg av familien min! Føler oss så heldige og takknemlige!

Ukens cravings

Ingenting spesielt denne uken, tror jeg.

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen har plutselig begynt å bli enda verre. Tidligere har jeg som regel kastet opp på morgenen, men følt meg bra resten av dagen. Den siste tiden har jeg derimot hatt flere dager der jeg kaster opp fra morgen til kveld, ligger strekk ut på sofaen og ikke klarer å få ned noe. Jeg blir superutmattet, sliten og lei meg. Bare en liten munnfull med vann, cola zero eller annen væske kommer opp igjen sekunder etter at det er svelget unna. Mat kan jeg bare glemme disse dagene!

Tanker om kjønnet

En liten lillebror er helt perfekt for å gjøre familien vår komplett!

Vektoppgang

9 kilo!

Fødselsforventninger

Gleder meg!

Neste kontroll

7.mars er det tid for glukosebelastning, og dagen etter er neste jordmorkontroll. Vurderer også om vi skal bestille en 3D ultralyd for å få en sniktitt på ansiktet til lilleskatt, slik vi gjorde med Dennis i uke 28.

Sammenligningsbilde av magen

uke 24 med Dennis (dette bildet ble tatt utenfor her hjemme, kort tid etter at vi hadde kjøpt vårt aller første hus!) – uke 24 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

4 kommentarer om “Gravidoppdatering: uke 24”

  1. Tror du vil være glad i etterkant om du bestiller 3d ultralyd. Da viser du på en måte at du gleder eg like mye til barn nr. 2. Også kos for ham å se tilbake på når han selv blir større. Og så er det alltid gøy å sammenlikne!

  2. Uff, stakkars deg.. jeg slet selv med kvalme under nesten hele svangerskapet (kastet riktignok ikke opp) – det er helt forferdelig! Man får jo ikke gjort noe som helst annet enn å ligge og synes synd på seg selv 🙁 Håper det går seg til snarlig <3

  3. Åååh, så fin du er <3 Men jeg bare lurte på en ting, kunne du begynt å tatt "magebilder" i forskjellige klær? Synes det er så kjedelig å bare få se den samme kjolen uke etter uke! Håper du ikke tar dette ille opp, for du er absolutt en av mine topp 3 favorittbloggere i fint selskap med for eksempel Sophie Elise! Heia deg 🙂

Legg igjen en kommentar