Gravidoppdatering: uke 22

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag, på selveste morsdagen, gikk jeg inn i uke 22. 51,9 % av graviditeten er fullført og det gjenstår 136 dager til termin.

Hvor stor er babyen?

26 cm lang og 450 gram mot slutten av uken! Begynner å bli stor nå – og det kjennes på sparkene fra innsiden.

Hva skjer med barnet denne uken?

I følge appen preglife veksler nå barnet mellom å være våkent og sove, og det har allerede nå en egen døgnrytme. Når du hviler er barnet kanskje på sitt mest aktive, mens det vugges i søvn når du er i gang. Her er riktignok lille Oliver et stort unntak! Hvorfor? Han sover ALDRI. Altså, det er helt sinnsykt hvor mye bevegelse det er inne i den magen – hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd det var to der inne. Han er seriøst våken hele tiden, og sparker døgnet rundt uansett om jeg er på butikken, i bilen, rydder, hviler, går tur eller er på fest! En helt sinnsyk forskjell i forhold til da Dennis lå i magen – la oss bare håpe han sover litt mer når han kommer ut.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Graviditetshormonene kan få tannkjøttet ditt til å hovne opp, og det er viktig at du fortsetter å pleie tennene nøye. Fregner, fødselsmerker og areolaene kan også påvirkes, så unngå sterk sol.

Innkjøp og utstyr

Garderobeskapet til babyen i magen er nå i hus og skrudd sammen! Herregud så koselig å henge de søte små plaggene inn i skapet – jeg kan ikke engang huske at Dennis noensinne har vært så liten. Ellers har vi ikke krysset ut noen av de andre tingene på utstyrslisten enda.

Ukens cravings

Nakkekotelett med smør og masse digge grønnsaker har igjen blitt noe av det beste jeg får!

Hvilke plager har jeg?

Kvalme og oppkast stort sett hver morgen – ellers er jeg i super form! Skikkelig deilig.

Kjønnet

Lillebror Oliver!

Vektoppgang

9 kilo.

Fødselsforventninger

Jeg gleder meg! Men føler litt på den at jeg ikke aner hvordan fødselen kommer til å bli – på samme måte som en førstegangsfødende. Såklart er alle fødsler ulike, men ofte går fødsel nummer to litt raskere enn nummer én. Jeg lurer riktignok på om dette gjelder når man har blitt satt i gang også… Må høre med jordmor om det! For jeg var tross alt under 4 timer i aktiv fødsel sistgang, og om denne skal være enda raskere begynner det å bli veldig intenst. Men samtidig ble jeg igangsatt – så kanskje dette ikke gjelder da..?

Neste kontroll

Glukosebelastning den 7.mars, og neste kontroll hos jordmor dagen etter.

Sammenligningsbilde av magen

uke 22 med Dennis – uke 22 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar