Fra i morgen prøver legene å redde babyen!

For en lang dag dette har vært! Formen til samtlige i huset er stigende, og nå er det garantert ikke lange tiden før vi raser rundt fulle av energi alle mann – det er jeg helt sikker på. Dagen i dag har riktignok bydd på en del utfordringer da vi har tatt ukens handletur samt fått unnagjort en hel del gjøremål vi har utsatt de siste dagene. Resultatet er en hel familie tom for krefter!

Dennis ligger i skrivende stund i stolen sin under kosepleddet og titter litt på barne tv før det er natta. Jeg sitter i min superbehagelige kontorstol og hviler bekkenet som har måtte tåle litt av hvert i dag. Føler jeg lever på en farlig grense for tiden. Titt og ofte får jeg vonde stikkinger som minner meg på at jeg må ta det rolig for ikke å utløse bekkenløsningen! Så nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, slik at jeg er fit for fight igjen i morgen!

På snakk om i morgen – da har vi endelig nådd uke 23 i dette svangerskapet! En stor milepæl – for det er fra denne uken babyen i magen regnes som levedyktig! Skulle noe skje nå vil legene uansett prøve å redde babyen, noe som er veldig betryggende å tenke på.

Til sammenligning hadde de ikke gjort noe i forrige uke. Si jeg hadde begynt å blø – så hadde jeg bare måtte legge meg ned og vente på at denne 27 cm lange babyen skulle komme ut! Eventuelt hadde sykehuset hjulpet med å få den ut, men det ville ikke blitt gjort noe forsøk på å redde den.

Nå derimot! Nå er det håp, og det er deilig. Ikke at jeg regner med han kommer før tiden, men det er likevel godt å vite at han blir tatt vare på om noe mot all formodning skulle skje!

2 kommentarer om “Fra i morgen prøver legene å redde babyen!”

  1. Man vet aldri. Min datter kom i uke 27 helt uforberedt da dem hos jordmor fant ut at ho hadde 50 i puls i magen min. Så uansett om man tenker at man går til termin, kan det plutselig komme overraskelser.

  2. Det er fascinerende hvordan medisin og muligheter endrer seg, da jeg var gravid for første gang var den grensen 28 uker… <3

Legg igjen en kommentar