Til middag her i dag står det hjemmelaget pizza på menyen. Det tenkte jeg kunne være en ypperlig mulighet til å dele våre aller beste oppskrifter med dere! Ikke bare får dere oppskriften på selve bunnen – som blir skikkelig luftig, men samtidig med sprø bunn og skorpe – men jeg vil også dele hvordan jeg gjør det med fyllet og ikke minst tilbehøret! Pizzasalaten er et must i enhver kokebok – prøv den du også.
PIZZABUNN
Du trenger:
3 dl lunkent vann
1 pakke tørrgjær
2 ss olje
1/2 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Slik gjør du:
Ha vann og olje i en miksmaster med eltekrok. Tilsett gjær og salt før du har oppi litt og litt av hvetemelet. Elt deigen til den er smidig og jevn. Ha så plast og et kjøkkenhåndkle over og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Dette tar omtrent 30-60 minutter alt etter hvor varmt det er.
Når deigen er ferdig hevet trykker du den utover ei bakepapirkledd langpanne.
FYLLET
Du trenger:
pizzasaus
400 gram kjøttdeig
revet ost
ønsket fyll
Jeg hadde pepperoni på ene halvdelen, og pesto og cherrytomater på andre halvdelen.
Slik gjør du:
Start med å steke kjøttdeigen.
Bland så pizzasausen godt inn i kjøttdeigen og fordel utover bunnen. Ha et godt lag med ost over, før du topper med det du vil. Her i hus har vi hver vår favorittpizza, så jeg har pepperoni på toppen av Christopher sin halvdel. Mens min får pesto og cherrytomater!
PIZZASALAT
Som tilbehør er det skikkelig godt med denne digge pizzasalaten!
Du trenger:
500 gram hodekål
0.5 dl olje
0.5 dl eddik (klar 7%)
litt oregano
salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær opp hodekålet i tynne strimler. Bland det så sammen med eddik, olje og oregano. Smak til med salt og pepper til slutt! Salaten blir aller best om den får stå en liten stund før servering!
ENKEL PIZZADRESSING
Bland 1 ss piffikrydder i 1 beger lettrømme! Rør godt og nyt. Perfekt midt mellom pizzaen og pizzasalaten.
HÅPER DET SMAKER!