Skal jeg donere bort håret mitt?

Den siste tiden har jeg begynt å tenke på om jeg skal gjøre noe med det lange håret mitt. Etterhvert tror jeg valget har falt på å donere det bort. Synes det er en så fin mulighet å hjelpe andre som av ulike grunner har mistet sitt eget hår, samtidig som jeg selv får en ny frisyre. Men det er fryktelig skummelt, jeg skal ikke påstå noe annet. Jeg er så redd for å angre!

Hår er i grunn bare hår, og jeg har alltid innbilt meg at det ikke betyr så veldig mye. Men nå når jeg har begynt å leke med tanken for alvor blir det brått ganske skummelt. Jeg har hatt langt hår så lenge og føler det har blitt en del av meg. Hva skjer når det plutselig forsvinner? Vil jeg føle meg naken?

Eller hva med grunnen til at jeg har spart i alle disse årene i utgangspunktet? Klarer jeg å takle det å ha kort hår nå bedre enn jeg gjorde etter å ha klippet meg kort da jeg gikk i fjerde klasse på barneskolen og plutselig ble kalt gutt. Det husker jeg var så sårt og fra den dagen av bestemte jeg meg for å spare. Spare til langt, skinnende JENTEHÅR!

Klarer jeg å takle den usikkerheten bedre nå? Jeg vil tro det. Jeg har blitt ekstremt mye tryggere på meg selv, spesielt den siste tiden. Jeg tror jeg kommer til å føle meg mye mer som meg selv med kortere hår. Mer voksen rett og slett. Litt mer som en mamma. Som meg.

Det jeg gjerne vil vite nå er om dere tror jeg hadde kledd kort hår. Ta gjerne en titt på bildet under hvor jeg har plassert mitt eget ansikt på en annens kropp 😅 Redigering på høyt nivå..! 😂 Om det er noen av dere som har donert bort håret deres vil jeg også gjerne høre deres erfaringer!

10 kommentarer om “Skal jeg donere bort håret mitt?”

 1. Hei. Lurte på om du kunne skrive et innlegg om angst? gjerne om hvordan du har lært deg å mestre det osv.

 2. Skjønner veldig godt at du stusser (no pun intended) litt på om du skal eller ikke, jeg er i samme båt selv. Lengden vår er omtrent den samme! Men der ditt er vakkert, fyldig og bølgete, er mitt tynt, stritt og henger «dødt» ned😅 Så det blir saks på meg om ikke så altfor lenge, enda så evig mange år det har tatt meg å spare -nå er jeg lei! Men å donere bort har jeg faktisk aldri tenkt over? Det må jeg lese mer om😊

  Jeg tror du ville gjort noen utrolig glad om du donerte bort håret ditt, og utifra siste bildet så vil du utvilsomt kledd det! Veldig, veldig pent!:)

 3. Tror du ville kledd kort hår kjempe godt! 😊Har selv hatt langt hår store deler av livet mitt, men for 1,5 år siden bestemte jeg meg for å klippe meg kort! Har aldri angret, var veldig uvant i starten. Men det gikk over, og nå er jeg veldig fornøyd med å kort hår! Nå skal det sies at jeg ikke klipte helt kort heller, klipte nesten ned til skuldrene (noe lignende som det på det bildet i høyre hjørne).
  PS det er også mye enklere å ta vare på kort hår. Har aldri hatt så friskt hår før som jeg har nå! 😁

 4. Jeg hadde hår ned til rumpa og i sommer klippet jeg meg til litt over skuldrene. Angrer så mye. Syns kort hår er vanskeligere å få til å se bra ut og ikke kunne jeg sette det opp i en hale om jeg ville ha det bort🙄 men der er meg😅 du hadde nokk kledd det❤️

 5. Ikke gjør noe spontant i såfall😀 Jeg har også langt og fint hår og holdt på å klippe meg kort i sommer, men det var ikke ledig time der jeg ville klippe meg og nå er jeg SÅ glad for det😅 Elsker mitt lange hår😃 Kort hår tar sin tid å stelle og med 2 barn om kort tid tror jeg du vil savne å sette det opp i hestehale (Med mindre du klipper det langt nok til å ha i hale). Men(!!) Du hadde definitivt kledd kort hår, for bilde nederst var bare lekkert OG å donere det bort syns jeg er utrolig fint gjort❤️ Du kan kanskje angre på å klippe deg kort, men følelsen av å ha hjulpet noen i samme slengen vil du IKKE angre på. Mitt søskenbarn donerte sitt flotte lange hår og hun ble nydelig med bob.😃

 6. Klipp deg kort. Men et tips er å ikke klippe deg for kort, altså langt nok til at håret kan gå i en hale 🙂

 7. Du hadde passer kort hår og sitt mer voksen ut, det er jo normalt at mange med kort hår ser mer voksne ut. Ønske meg samme «lenge» så du tenke på å klippe, problemet med meg at eg har krøller og ikke har muligheten til det 🙁
  Har ønske med pannelugg og.
  Når eg sier krøller ( mener eg afro krøller )

 8. Nydelig 😍 jeg klippet også håret «kort» når jeg fikk barn og ble så fornøyd. Skjønner ikke hva folk mener om at det er vanskelig å stelle, mye mer typete med en kortere sveis og kan fortsatt ha noe av det i en hestehale, klype el. lignende. Mye av grunne til at jeg klippet av det lange var for å slippe strikken som jeg alltid hadd ei håret når det var langt. Nå har det grodd ut masse igjen og jeg er klar for å klippe det litt kortere enn jeg gjorde sist, sånn som på bildene du har lagt ut.

Legg igjen en kommentar