Min treningsplan som gravid!

God morgen og god fredag! I dag startet jeg dagen med et møte som gikk skikkelig bra, etterfulgt av ei treningsøkt. Bildene i innlegget her er riktignok fra gårsdagens økt da det sto biceps og triceps på planen. Nå som jeg har fem økter i uken har jeg valgt å dele opp treningsplanen i nettopp fem.

– MIN TRENINGSPLAN –

Først økt fokuserer på lår og legger.

Andre økt på biceps og triceps.

Tredje på rygg.

Fjerde på bryst og skuldre.

Femte gjør jeg akkurat det jeg vil: det kan være alt fra ren kardio, knebøy, favorittøvelser, bekkenbunnstrening eller bare tøying/yoga. Deilig å avslutte uken med en valgfri økt der jeg KUN gjør akkurat det jeg vil.

Ellers prøver jeg å variere øvelsene på de ulike muskelgruppene for hver gang og prøver hele tiden å være kreativ når jeg setter opp dagsplanen. Hver eneste økt starter med 5-10 minutter med middels høy intensitet på elipsemaskinen. En helt perfekt oppvarming som virkelig får kroppen i gang.

Pulsen holder jeg også et lite øye med via fitbit klokken min, slik at jeg har kontroll med tanke på intensiteten. For utenom det kjører jeg på samtidig som jeg lytter til kroppen. Jeg har funnet ut at jeg fremdeles kan presse meg ganske godt før det blir ubehagelig. Noe som helt klart er skikkelig, skikkelig deilig!

Så, det var noen ord om hvordan jeg trener og hvilke forhåndsregler jeg tar med tanke på svangerskapet. Kort oppsummert: jeg trener på samme måte som før, men kan naturligvis ikke trene magemusklene nå når de deler seg og gir plass til den voksende livmoren. Ellers holder jeg et høyt tempo, men passer samtidig på å ta en liten ekstra pause mellom settene om pulsen er litt for høy.

♥︎

En kommentar om “Min treningsplan som gravid!”

 1. Lavkarbo spørsmål:

  Hei , eg har nettopp begynt på lavkarbo ( sånn halvveis, spiser forsett «mye» karbohydrater, men det er for å spise/drikke opp det vi har hjemme )

  Eg har lest alt av lavkarbo-kategori men har litt spørsmål.

  – Hva er forskjelleren på Keto, Lavkarbo og LCHF ?
  – Du spiser mindre karbohydrater men mer fett, men er det sunt? Samboeren min sier at for mye fett er ikke sunt……
  – Vi skal kutte å spise alt med stivelse som: brød, korn, pasta, potet, ris. Men har du andre forslag? og tips til erstaning? har erstattet ris med blomkålris, og begynt på knekkebrød som er blitt tipset til lavkarbo.
  – Hvis vi skal kjøpe f.eks rømme. Skal eg ta det som inneholder mest fett %? eller minst?
  – Leser forskjelligt, noen sier kesam + bønner er sunt, men lavkarbo bok eg har, sier kesam og bønner har for mye karbohydrater? blir så usikker
  – Har du tips til hva eg kan bruke mandel og kokos melk til? vet eg kan bruke til smoothie, er det noe annet?
  – Eg spiser cottage cheese med honning ( litt mye karbohydrater då…) , blåbær og bringebær. Er blåbær bra? på 17 frukt og grønnsaker innlegg du lagte stod ikke noe om blåbær. og skal eg veie hvor mye eg bruker av alt for å ikke få for mye karbohydrater?

  blei kanskje en del spørsmål, kan være det kommer mer. Men kunne du f.eks lagt et innlegg om lavkarbo til nybegynner? Tips, og at det skal være lettere? kanskje det er tongvindt for deg…?

Legg igjen en kommentar