LCHF: sukkerfri pannacotta med pepperkake

annonse // tights.no

Denne deilige og mektige desserten serverte jeg i nyttårsselskapet vårt, og den ble så god at jeg må dele oppskriften med dere også! Oppskriften holder som skrevet under til 6-8 personer. Jeg laget den til 6, men kunne fint fordelt mengden over i 8 glass uten at det hadde blitt for lite. Med smak av både klementin og pepperkake passer den perfekt nå i juletiden, men du kan fint servere den på sommerstid også.

Du trenger (til 6-8 porsjoner):

6 klementiner

8 gelantinplater

8 dl fløte

2 dl sukrin gold

1 ts av DETTE sukkerfri vaniljepulveret (med koden 7TJAT får du den til HALV PRIS!)

pepperkaker

Slik gjør du:

Start med å skjære klementinene i to, og press så ut all saften i en liten bolle.

Legg gelantinplatene i kaldt vann til de er myke. Mens du venter på det blander du sukrin gold og fløte i ei kjele og varmer det opp. Pass på å røre godt underveis! Når blandingen koker tilsetter du saften av klementinene (pass på å sile det over i kjelen så du ikke får stener fra klementinene i blandingen).

Klem så vannet av gelantinplatene og ha dem i den varme blandingen. Rør til gelantinen er helt oppløst og ha så vaniljepulveret i til slutt.

Fordel blandingen i dessertglass og sett kaldt i kjøleskapet i noen timer. Like før servering knuser du pepperkaker og har det på toppen. Pynt gjerne med hele pepperkaker også!

Håper det smaker!

 

Legg igjen en kommentar