Gravidoppdatering: uke 19

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I går gikk jeg inn i svangerskapsuke 19! Det betyr at 44.9 % av svangerskapet er fullført, jeg er i 2. trimester, 5. graviditetsmåned og har 156 dager igjen til termin!

Hvor stor er babyen?

Babyen er 20 cm lang, veier omtrent 170 gram i starten av uken og omtrent 220 gram i slutten. I frukt-sammenligning er han nå på størrelse med en mango.

Hva skjer med barnet denne uken?

Nå er melketennene ferdigutviklet, men synes så klart ikke enda. Grunnlaget for det som skal bli de permanente tennene, begynner å komme.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Håret og neglene til den gravide kan reagere positivt på det raskere stoffskiftet og den økte mengden blod i kroppen. Det har det helt klart gjort her både denne og forrige gang!

Også huden i ansiktet kan bli påvirket av dette – er du lys i huden, kan du få mørke flekker, og er du mørk i huden, kan du få lyse flekker. Dette kalles kloasma og blir verre av sollys, så husk å beskytte huden hvis du skal være ute i solen nå som du er gravid. For de fleste blekner flekkene etter graviditeten når hormonnivåene synker.

Det kan hende du nå begynner å få mørkere hud fra underlivsbenet og oppover mot navlen. Dette kalles linea nigra og forsvinner som regel etter graviditeten. Jeg opplevde ikke dette sist gang, og merker så langt ikke noe denne gang heller.

Innkjøp og utstyr

Fremdeles ingenting 😅 De kommende besteforeldre og oldeforeldre har i midlertid begynt å strikke! Og selv har jeg begynt å sy på babyneste(ne). 3 stykk skal jeg sy! Kanskje litt ekstremt, men når jeg syr dem selv, hvorfor ikke? Planen er å ha et fast i sengen uten blonder eller snorer. Helt enkelt!

Et litt penere i stuen som også flyttes rundt i huset, men sikkert blir mest brukt i lekegrinden og sofaen. Også vil jeg sy et som skal ligge fast hos mamma. Husker det var ekstremt styrete når jeg alltid måtte dra med meg det store babynestet om vi skulle på besøk en stund eller Dennis skulle ligge over som baby. Nå slipper jeg det!

Ukens cravings

Ingenting jeg har cravet mer enn noe annet denne uken, tror jeg,

Hvilke plager har jeg?

Det er ikke mange! Kvalmen sitter fremdeles i, men jeg føler jeg begynner å få litt mer kontroll. Kaster opp omtrent annenhver dag nå, men kun om morgenen! Store fremskritt 😂

Ellers blir jeg veldig fort andpusten for tiden. Og bekkenet verker om jeg står eller går en god stund. Er riktignok ikke bekkenløsning, men jeg merker bare at det er der jeg kjenner det først når kroppen blir sliten. Går over etter en liten pause på sofaen!

Kjønnet

En liten lillebror! SOM vi gleder oss.

Vektoppgang

Opp en kilo fra forrige uke. Totalt 6 kilo så langt!

Fødselsforventninger

Gleder meg til å hilse på urkvinnen i meg igjen! FOR en opplevelse det er å føde! 💪😍

Neste kontroll

5. februar! Det blir første kontroll hos jordmor, og jeg er så glad for at jeg fikk samme jordmor som jeg hadde da jeg gikk gravid med Dennis! Hun var så koselig!

Sammenligningsbilde av magen

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En kommentar om “Gravidoppdatering: uke 19”

  1. Vi har planer om å få barn. Hvilken app brukte dere når dere var prøvere, om dere brukte en ? Og hvilken bruker dere nå når dere er gravid?😊

Legg igjen en kommentar