En skikkelig skummel opplevelse!

 I dag har vi nådd en stor milepæl! Den ene veggen på sprinkelsengen er skrudd ned, og om bare noen timer skal altså Dennis legge seg i storgutt-seng for aller første gang. Jeg er skikkelig spent på hvordan denne natten vil gå, og hadde egentlig tenkt å vente i hvert fall et halvt år til før vi gav slipp på sprinkelsengen. Det som gjorde at vi brått endret mening var derimot en skikkelig skummel opplevelse.

For et par uker siden hadde Dennis ei vanskelig natt, og ville absolutt ikke sove. Reiste seg opp i sengen, gang på gang i timevis. Dette var natten jeg så han løfte foten for å prøve og klatre ut av sprinkelsengen for første gang. Han klarte det heldigvis ikke, men det var ikke mye som skulle til før han vippet over, noe som var første tegn på at vi mest sannsynlig må bytte seng før til sommeren.

Det som virkelig fikk fart på sakene var morgenen i dag. I det jeg kom inn på rommet hans sparket han akkurat i fra med siste fot, og et lite sekund før jeg nådde bort til sengen hans lå han på langs over kortsiden av sengen. Med halve kroppen enda på sengesiden og den andre halvdelen hengende over gulvet over en meter nedenfor. Jeg tørr ikke engang å tenke på hva som kunne skjedd om jeg hadde kommet inn på rommet hans bare fem sekunder senere. Han kunne jo faktisk stupt over med hodet først, rett i gulvet.

Huff, for å si det slik var det en stykk stressa mamma som marsjerte rett ned i kjelleren for å finne umbrakoen. Bare noen minutter senere var den ene veggen skrudd ned, og sprinkelsengen forvandlet til storgutt-seng! Vi må finne en løsning med sengehest eller en annen form for beskyttelse mot gulvet når butikkene åpner igjen i morgen. Men akkurat nå er likevel denne løsningen det tryggeste. Bedre at han eventuelt faller ned de 20 centimetrene, enn at han stuper over kanten én drøy meter over gulvet.

Når byttet dere fra sprinkelsengen?

4 kommentarer om “En skikkelig skummel opplevelse!”

  1. Eg musta jentungen fra kjøkkenbenken eingong, kan sei eg va skremt ettepå. Celine bytta vell rundt 2 år, eller fjerna den eine sida då, og fikk ny store seng nå rett før 3 år. Dei fekk køyseng. Aurora har akkurat vendt seg til sprinkelsengå, og ska flytta i underkøyen når me føle oss klar.

  2. Jeg bestilte en sengehest fra jolly room som er stor, sammenleggbar og stødig 🙂 legg gjerne en madrass eller teppe på gulvet, aååå mange sier at de ikke triller av, det gjorde vår på samme alder som Dennis, heldigvis hadde vi lagt madrass ned 🙂

  3. Hvis du legger bamser under madrassen eller bøker i kanten mellom madrassen og senga har du fin sengebeskyttelse

Legg igjen en kommentar