Gravidoppdatering: uke 13

Termindato

19.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 13, og har dermed fullført 30 % av svangerskapet. Det er 199 dager igjen til termin, og jeg føler tiden raser avgårde!

Hvor stor er babyen?

Babyen er 5.5 centimeter lang fra hodet til stumpen, og er omtrent like stor som en sitron denne uken.

Hva skjer med barnet denne uken?

Nå er nakken så sterk at barnet kan bevege på hodet i tillegg til armer og ben. Det finnes også forskning som tyder på at barnet begynner å oppfatte lyd denne uken. Ørene er riktignok ikke ferdigutviklet før i uke 24, men forskerne tror at barnet hører ved hjelp av reseptorer i huden som tar opp vibrasjoner. Når barnet blir født, vil det kjenne igjen mors og fars stemme.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Noen er plaget av kvalme gjennom hele graviditeten, men for de aller fleste er dette nå helt over. Meg selv inkludert! Hurra for dette svangerskapet – jeg bare elsker hvor mye bedre form jeg er i enn sistgang. Livmoren vokser nå i en jevn og merkbar fart. Noen opplever såkalte ligamentsmerter når båndene som holder livmoren på plass strekkes så fort i denne perioden.

Innkjøp og utstyr

Ingen innkjøp enda, men vi har det meste av utstyr etter Dennis.

Ukens cravings

Si det, ikke noe spesielt tror jeg.

– spent storebror som prater litt med lille i magen –

Hvilke plager har jeg?

Fremdeles litt trøttere enn vanlig, men tenker det kommer av blodtrykket. Har begynt å svimle en del igjen de siste dagene. Kvalmen derimot har holdt seg borte i litt over ei uke nå! Krysser fingrene for at det varer.

Tanker om kjønnet

Tror det er jente. Under 2 uker til vi får svaret!

Vektoppgang

3 kilo så langt.

Fødselsforventninger

Gleder meg!

Neste kontroll

6.desember på kontroll hos legen, deretter ultralyd 14.desember.

Sammenligningsbilde av magen

Uke 13 med Dennis – uke 13 med lillebror eller lillesøster.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

2 kommentarer om “Gravidoppdatering: uke 13”

  1. Har du begynt å spise karbo igjen? La merke til poteter i middagen din på både Egon og i går:)

  2. Ja, etter at jeg ble gravid skjedde det noe med matvanene som gjorde at jeg ble ekstremt kvalm av alt med mye fett. Jeg taklet ikke lenger kjøtt og grønnsaker, men spiste nesten bare skiver de første månedene. Til slutt fant jeg ut at jeg rett og slett bare må ta en pause fra lavkarboen (samtidig som jeg fremdeles passer på å holde de verste karbohydratene på et minimum). Jeg skal riktignok tilbake til et lavkarbokosthold, men enn så lenge må jeg lytte til kroppen og det den trenger. ❤️

Legg igjen en kommentar