Slik syr du egne sløyfer på 1-2-3

I løpet av den siste tiden har jeg sydd mine første sløyfer! Det var overraskende enkelt, og nå vil jeg gjerne dele fremgangsmåten med dere. Under finner dere steg for steg bilder + beskrivelser av alt som blir gjort. Jeg har brukt symaskin på enkelte av stegene, men om du ikke har det går det fint å sy alt for hånd også, det tar bare litt ekstra tid.

Du trenger:

Slik gjør du:

Start med å legge de to kvadratiske stoffbitene mot hverandre, rett mot rett. Sy deretter en rettsøm rundt nesten hele firkanten, omtrent en centimeter fra kanten. La det være en åpning på 2-3 cm midt på den ene siden. Klipp så hjørnene runde, og vreng firkanten så retten kommer ut.

Sy deretter igjen vrengehullet med usynlige sting. De sorte strekene på bildet til venstre viser hvordan disse sys, men om du fremdeles synes det er vanskelig viser DENNE videoen det ganske godt.

Brett så den mindre stoffbitene i to på langs, med vrangsidene mot hverandre. Sy deretter gjennom begge lagene, 0.5 cm fra kanten.

Deretter bretter du «røret» slik at sømmen kommer midt på den ene siden, og stryker sømmonnet til hver sin side.

Bruk så to fingre til å klype sammen den kvadratiske firkanten på midten av to av siden. Dette skaper en sløyfeform, som du opprettholder ved å legge den lange, tynne stoffbiten rundt. Legg den med sømmonnet inn mot sløyfen, og sy fast for hånd med små sting på baksiden.

Når du har festet stoffbiten rundt selve sløyfen er det bare til å klippe opp ønsket lengde av strikken du ønsker å ha rundt hodet eller kragen, og sy sløyfen fast til strikken. På hårbånd pleier jeg å sy strikken fast til en ring først, og deretter sy sløyfen over skjøten. På tversoversløyfe pleier jeg å sy sløyfen midt på strikken, deretter sy opp 1 cm på hver av hjørnene og feste et par trykknapper i enden av strikken.

Veldig enkelt, og gjort på under en halvtime! Sløyfene brukt i denne tutorialen er på vei til Bergen i skrivende øyeblikk – sammen med en kjole og en sparkebukse. Supersøtt juleantrekk til et søskenpar!

Kommer du til å prøve deg?

Legg igjen en kommentar