Første svangerskapskontroll hos legen!

I dag var jeg på den første offisielle svangerskapskontrollen! Jeg har allerede vært innom legen et par ganger i forbindelse med at jeg ikke visste hvor langt jeg var på vei, og på grunn av det lave blodtrykket, men i dag var den ordentlige «første kontrollen». Den som skal tas rundt uke 12.

Besøket startet med flere blodprøver – noen fikk jeg svar på med engang, og de var fine! Resten skal sendes avgårde til sykehuset for å kontrolleres, også får jeg svarene på neste kontroll om én måned. Etter det ble det tatt en urinprøve som også var akkurat som den skulle være! Fødeplass ble søkt – en obligatorisk greie, men mest aktuell for de i Oslo-området som har flere sykehus å velge mellom.

Blodtrykket ble også kontrollert, og det hadde steget litt siden sist. Hurra! Til slutt ble kontrollen avsluttet med doppler for å høre hjertelyden og ultralyd for å se at alt så fint ut – og det gjorde det! Pulsen til lille fisken lå på 160 slag i minuttet, noe som er helt normalt, og den hjertelyden var magisk å få høre.

Nå gleder jeg meg bare til neste uke! En litt mer omfattende ultralyd for en nøyere sjekk, og ikke minst, få vite kjønnet! Venter vi en lillebror eller ei lillesøster?

5 kommentarer om “Første svangerskapskontroll hos legen!”

  1. Hei! Gratulerer så mye med graviditeten og du ser så fin ut med den lille babymagen!👶🌸 Ikke ta for gitt at du får vite kjønnet på ultralyden. Det kommer helt ann på kordan fosteret ligger. En venninne var på ordinær utralyd og fosteret lå på magen og en kunne ikke se noe. Et tips kan være å drikke noe med sukker feks brus før undersøkelsen. Det gjorde jeg og fosteret var super aktiv under undersøkelsen og var lett å se kjønnet😄 Håper du får gå hele svangerskapet og får en normalt født barn. Nyt hver eneste dag med den lille i magen! 🌸♥️ Mitt svangerskap endte med katastrofesectio i uke 27+6 helt uforventet. Tok 19 minutter fra jeg var på sykehuset til ho var ute. De er så heldig som får oppleve et helt svangerskap, fødsel og amming. Ikke en selvfølge. Skulle ønske jeg visste mer om det på forhånd at det faktisk kunne skje med meg og at man kunne være litt forberedt. Lykke til med svangerskap og nyt hver eneste dag den holdes inni magen🌸

Legg igjen en kommentar