5 tips som hjelper deg å holde ut!

annonse // tights.no

oppskrift på lavkarbo løksuppe HER

Et nytt år nærmer seg med stormskritt, og jeg vet at mange av dere har planer om å starte første januar med en ny diett, en sunnere livsstil eller rett og slett bare gjøre en form for forandring i kostholdet. Uansett hva du har planer om å gjennomføre vil jeg gjerne gi dere noen felles tips som vil hjelpe dere til å holde ut. For de første dagene er enkle! Da er motivasjonen på topp og alt er enda nytt. Utfordringen kommer når man kjører seg litt fast, blir lei eller savner alt man «går glippe av». For å unngå og havne i denne fella bør du lese tipsene under!


Planlegg

Nå de siste dagene kan det være lurt å planlegge alle måltider i alle fall den første uken. Handle inn, og ha alt klart slik at det er enkelt å velge riktig. Etterhvert vil det gå av seg selv, men i starten er du nødt til å planlegge! Om du ikke orker å planlegge alle måltider, så sørg i alle fall for at du planlegge middagene. Husk også å notere ned hva du vil ha som kveldskos inni mellom (diettvennlig så klart). Det er viktig å kose seg – med sunnere alternativer!

Flytt fokuset på det du kan spise istedenfor det du ikke kan spise

Dette har jeg nok nevnt en trillion ganger allerede, men det er fordi det er så viktig! Å klare og fokusere på det som er tillat i din nye livsstil er alfa omega. Glem alt som ikke lenger er en del av kostholdet ditt, og rett blikket fremover. Har du lyst på sjokolade, så søk opp hvor du kan få kjøpt sukkerfri sjokolade. Har du lyst på noe søtt? Prøv bær. Noe salt? Hva med proteinchips?

Tøm skapene

Den største feilen mange gjør er å ha skapene fulle av godsaker og godterier som ikke er tillatt på din nye diett. Dette er helt greit om du vet du har viljestyrke nok til å motstå fristelsene, men om du tror det kan bli et problem – tøm dem før 1.januar. Kos deg gjerne med det du har aller mest lyst på nå de siste dagene, gi bort noe til andre som ikke skal legge om kostholdet og kast resten. Ja, det er surt å kaste mat – men det er vel bedre å kaste det nå så slipper det å ødelegge for deg om ei uke?

DISSE sukkerfri sjokoladene med tørkede jordbær er skikkelige gode, og et perfekt alternativ å ha liggende i skapet i stedet. Nå har jeg tidenes rabattkode å gi dere – med koden 7TJAT – får du nemlig hele smakspakken med alle tre smakene til bare 29,- (originalpris er 105,-) De kan kjøpes HER!

Sett en dato for neste kosedag

Det er viktig å ha noe og se frem til for å holde på motivasjonen. Sett deg derfor en dato hvor du har lov til å skeie helt ut! For eksempel kan det være lørdag 12. januar. Om du klarer å holde deg til planen og kun spise det du skal frem til den 12. januar vil denne utskeielsen føles så bra! Du kan kose deg med god samvittighet og feire at du har holdt ut i nesten to uker, for så å gå tilbake til din nye livsstil dagen etter. Finn så en ny dato å se frem til!

Bare et lite ekstra tips på denne! Husk at det kun er snakk om én dag eller én kveld. Så ikke hamstre inn godterier som varer i ei uke. Kjøp akkurat nok og spis opp alt, ellers er det altfor lett å kose seg med restene dagen etter!

Sett deg realistiske mål

Om du er vandt til å spise junk food og brus hver eneste dag er det absolutt ikke realistisk at du skal lage all mat fra bunn av med ferske råvarer fra første januar. Ta det heller sakte slik at du klarer å holde deg til endringene. For eksempel kan du starte med å kun spise junk annen hver dag, og bare drikke brus etter klokken 20. Når du har klart dette i et par uker og føler du takler det fint kan du gå videre til å holde junk og brus til helgene og etterhvert vil du klare å kutte helt ut og holde deg til det.

oppskrift på frisk bringebær lavkarbosmoothie HER


Med det vil jeg gjerne ønske dere alle LYKKE TIL! Og husk at jeg har alle lavkarbooppskriftene mine liggende HER om det er lavkarbo du ønsker å teste ut. Trenger du motivasjon og transformasjonsbilder kan du gjerne ta en titt i kategorien med alle formbildene mine HER.

Legg igjen en kommentar