12 spørsmål om mine juletradisjoner!

Hva er din favoritt julemiddag?

Uten tvil pinnekjøtt! Jeg tror ikke jeg har feiret en eneste julaften uten pinnekjøtt på bordet – i hvert fall ikke så lenge jeg kan huske! Med kokte poteter, kålrabistappe, den gode sausen som hører til og rødkål! Sistnevnte har jeg forstått at det ikke er mange som har, men det er altså skikkelig godt til pinnekjøtt. Prøv neste gang!

Liker du gløgg? Med eller uten rosiner og mandler? Med rødvin i?

Elsker gløgg! Med både mandler og rosiner, men rødvin hører ikke julen til så det klarer jeg meg uten 😊

Hvordan feiret du julaften?

Akkurat som i fjor sov vi over hos mamma natt til julaften, og startet så dagen med en deilig, felles julefrokost! Timene etter ble brukt til å leke, slappe av, spise julekaker og se på de samme juleprogrammene på tv som hvert eneste år. På kvelden feiret vi med familien til Christopher – først pinnekjøtt før vi åpnet et hav av gaver. Veldig koselig!

Hva slags kaker pleier du å bake?

Jeg er ikke superflink til å ta meg tid til å bake julekaker for å være ærlig, så i år bakte vi faktisk ingen! Regner riktignok med at det blir mer av det til neste år – da kan Dennis være med på mer i selve prosessen også.

Hva er best, pinnekjøtt vs. ribbe?

Uten tvil pinnekjøtt!

Når pynter du juletreet?

Første desember! Da jeg var liten pyntet vi alltid 2-3 dager før julaften, og jeg husker at jeg alltid syntes det var så lenge å vente. Derfor har vi valgt å pynte treet samtidig som vi pynter huset – alltid første desember. Det er jo så koselig å ha det fremme hele desember!

Har du julestrømpe?

Ja, det har jeg hatt siden jeg var liten, og har det fremdeles. Sydde like julestrømper til familien min nå i år faktisk – en til meg, en til Christopher, en til Dennis og selvsagt en til babyen i magen. Synes det er en så koselig tradisjon! Har riktignok gjort litt forandringer på tradisjonen siden jeg bodde hjemme – da kom alltid julenissen og fylte opp sokken natt til første juledag (en tradisjon som er hentet fra USA hvor julegaver og feiring skjer 25. desember), mens her kommer han natt til julaften.

Er du en av de som fester første eller andre juledag?

Nei. Jeg kan ikke nevne nok ganger hvor lite alkohol og fest hører til juletiden – i alle fall for min del. Som småbarnsmamma blir det naturligvis mindre festing generelt, men jeg kommer nok uansett til å være avholds hele desember resten av livet. Desember er barnas måned!

Hvordan ser din perfekte 1. juledag ut?

Jeg våkner etter en god natts søvn til små og forventningsfulle barneansikter som enda er supergiret etter gårsdagen! Vi går ut i stuen i julepysj hele familien, spiser felles frokost før vi leker med alle de nye lekene! Klokken tolv er det julelunsj hos min kjære oldemor – en tradisjon som har vært gjeldene i flere tiår. Der koser vi oss med deilig mat, godt humør, pakkeleken og hverandre i flere timer før vi går hjem og nyter resten av dagen!

Favoritt julefilm?

Polarekspressen. Den er så fin!

Ekte eller fake juletre?

Hadde du spurt meg i fjor hadde jeg sagt ekte, men nå er det helt klart kunstig som er favoritten! Så mye enklere, billigere (i det lange løp) og ikke minst finere. Det gjør det også mulig å sette opp treet når enn man måtte ønske uten å måtte tenke på når de starter salget!

Favoritt julekake?

Peanøttkaker! Ellers er jeg også veldig glad i pepperkaker – gjerne med kremost og druer til. Åh, det er så godt!

♥︎

Legg igjen en kommentar