Ukens spørsmål #90

Hei! ønsker også gjerne en gang å bli gravid. Men dette med svangerskapskvalme skremmer meg virkelig, ettersom jeg har helseangst, og spesielt for kvalme. Følte du at det gikk greit etterhvert å være konstant kvalm, eller var det like fælt hele veien? Er faktisk mer redd for plagene i selve svangerskapet, en jeg er for fødselen. Synes bloggen din er veldig bra, og har vært fast leser i et år 🙂

Ikke la det skremme deg. De fleste opplever kun svangerskapskvalme mellom uke 6-12. Når det er sagt er det uten tvil verdt hver eneste plage når den lille kommer, og svangerskapet byr også på mange oppturer, koselige stunder, ultralyder og spark. Og til slutt: JA, jeg ble vandt til det. Kroppen gikk på automatikk, jeg kastet opp, også fortsatte jeg som vanlig. Vanskelig å forklare.

Syns du ikke det er skummelt å dele nyheten så tidlig? Jeg så hjertelyd i uke 9 som dessverre hadde sluttet å slå på ultralyd i uke 12, hadde syntes det hadde vært vondt om jeg hadde fortalt «hele verden» det allerede!

Nei, i grunn ikke. En spontanabort kan alltid skje, men det er såklart større sjanse før uke 12. Synes riktignok det er mye lettere å takle det med så mye støtte rundt meg enn om jeg skulle gått rundt og bært på den vonde hemmeligheten og tankene alene dersom noe skulle skjedd. ❤️

Så var jeg også på en måte tvunget til å fortelle det tidlig ettersom jeg måtte legge fitnessplanene og dietten på hylla. Folk hadde begynt å lure om jeg plutselig sluttet å fortelle om fitnessfremgangen, dietten og ikke minst når formoppdateringene den 1. uteble 😊 Da synes jeg det er bedre å si det som det er enn å måtte lyge for å skjule noe som likevel deles noen uker senere. Jeg heier på åpenhet! 😁

Hva mener du med søke fødeplass? Skal du ikke føde i Haugesund, da?

Jo, jeg skal det, men det er vist en obligatorisk greie. Ikke noe stress, er legen som gjør det, men man må liksom gjøre det uansett. Tror det har noe med at sykehuset skal ha en sånn cirka peiling på hvor mange fødsler som kan skje i det bestemte tidsrommet, og ikke minst skrive oss inn i systemet. 😊

Hva gikk den ordningen du mistet i barnehagen ut på? I forhold til praksis og fagbrev? Syns du nevnte at dette ble tatt bort mens du var i permisjon. Nå har det blitt vedtatt ny lov om praksisplass i ordniært arbeid som leder til da og fagbrev. Du får full lønn og eneste kravet er ett år arbeidserfaring. Dette går jo ut på det samme. Kunne dette være noe for deg?

Den gikk ut på at jeg skulle jobbe i barnehagen i fem år for deretter å ha muligheten til å ta fagbrevet. Takk for tips, det skal jeg sjekke ut!

Hvilken dato fant du ut om gradviteten? 🙂

13. oktober 😊

Hvilket kjønn håper du mest på? ❤️💙

Jeg blir selvsagt glad for begge deler, men det hadde vært veldig gøy å få opplevd begge deler. Altså at lille i magen er ei jente!

Husker du hvor kjøpte koppen med «verdens snilleste mormor» på? Har vært på leting etter nøyaktig den koppen etter en som ble knust og som betydde mye, men husker IKKE hvor vi kjøpte den 😅

Den mener jeg vi kjøpte på Europris rett før morsdagen. 😊

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Legg igjen en kommentar