Ukens spørsmål #89

Wow, rekordmange spørsmål denne uken! Så moro at dere er så interesserte og engasjerte, det gjør det enda mer motiverende å gjøre en god jobb.

 ♥︎ ♥︎ ♥︎

Gratulerer! Men et annet spørsmål. Den muren ble vel ikke helt vellykket? :p hehe

Tusen takk! Joda, vi er strålende fornøyd med muren så langt, men har enda et lag med sparkel, mer pussing og maling igjen. Går bare litt sakte nå som det er mye som skjer 😅 Tror den kommer til å bli veldig bra når vi endelig får gjort oss ferdige.

Har du forresten noen tips for en som har lyst å bli flinkere å sy?

Øv masse!! Søk opp youtubevideoer og meld deg inn i «vi sygale» på facebook. Der får du mange gode tips! Ellers er det bare å øve, øve og øve. Lykke til!

Så spennende! Gleder meg til å følge veien videre:-) Spent på innlegg om innkjøp og planlegging. Planlegger selv å få barn snart, så det blir kjekt å få litt inspirasjon. Kommer du til å legge ut innlegg om hva du trenger til nyfødt og fødsel?

Så hyggelig å høre! Innlegg om både innkjøp, planlegging, hva en nyfødt trenger og hva jeg pakker i fødebagen kommer etter hvert ja 😊 Er du utålmodig kan du jo lese innleggene jeg skrev om fødebagen i forrige svangerskap HER og fullstendig liste over hva man trenger til en nyfødt HER.

Dere har nevnt at dere sliter økonomisk, hvordan tenker du at dere kommer til å løse dette med tanke på en ny baby?

Tusen takk! Det stemmer vi er ikke av dem som har mest penger, men etter å ha regnet over alt ser det ut til at det kommer til å gå greit likevel. Ved å spare det vi klarer nå i forkant og være smarte med pengene videre kommer det nok til å gå fint.

Hvordan reagerte familien din?

De aller fleste ble skikkelig glade, noen litt sjokkerte naturligvis, men etter at nyheten fikk sunket inn gleder vi oss alle til tiden fremover. Reaksjonen til mamma og lillesøster fikk jeg på film, og den kan du se under her.

Hele videoen er filmet med DETTE kamera.

Hei, kommer det månedlig oppdatering som med Dennis? Syntes det var så koselig💕

Så hyggelig at du likte de innleggene! Tenker du på de månedlige oppdateringene etter at han var født eller ukesoppdateringene underveis i svangerskapet? Førstnevnte tror jeg dessverre ikke jeg kommer til å skrive ettersom vi har forandret mening om hvor mye vi ønsker å eksponere barna her på internett. Men ukesoppdateringene i svangerskapet kommer absolutt!

Tror du dette blir siste barnet deres? Hvor mange barn har dere lyst på?

Helt ærlig; ja, det tror jeg nok at det blir. Jeg har alltid bare ønsket meg to barn, men ettersom de kom forholdsvis tett mens vi enda begge er unge skal man ikke se bort fra at det kommer en tredjemann om noen år. Men det får bare tiden vise. I utgangspunktet er dette siste.

Har dere tenkt på navn? Hvilke?

Vi har såvidt begynt å tenke på navn, men har langt i fra bestemt oss. Det kommer vi nok heller ikke til å gjøre før vi vet kjønnet. Det er da navnevalget tas opp for alvor oss to i mellom. 👶

Gratulerer med svangerskap. Lurer på hvordan du prøvde å unngå EL, hvis du skriver at syklusen din var uregelmessig? Hvordan viste du når EL er? Nyt tiden! Og igjen,- gratulerer!

Tusen takk! Det er nettopp derfor jeg sier “prøvde” fordi det var fryktelig vankelig å vite nøyaktig når på grunn av den uregelmessige syklusen. I gjennomsnitt hadde jeg en syklus på 26 dager, og derfor tok vi utgangspunkt i det. Noen ganger stemte det på dagen, mens andre måneder kunne mens komme hele 2 uker tidligere eller 2 måneder (!) senere. 😄

Ettersom vi brukte prevensjon tenkte vi ikke på at det var supernøye uansett. Men vi unngikk altså dagene rundt eggløsning med utgangspunkt i at syklusen varte i 26 dager. Jeg brukte appen FLO til å registrere mens for å finne gjennomsnittlig sykluslengde, og dermed forventet eggløsningsdag. Anbefales! ❤️

Hvor mange holder DENNE pizzaoppskriften til ?

Kommer litt an på hvor mye man spiser, men omtrent 3 sultne personer. 😊

Gratulerer. Hva skal dere gjøre denne gangen for å ikke få et oops barn? 🙂 Ser ikke ut som dere fikk til denne gangen med å være forsiktige med prevensjon, hvordan skal dere klare det igjen? 🙂

Tusen takk ❤️ Vi kommer til å prøve med spiral etter fødsel og håpe det er litt sikrere 😊

Hva med en slik vogn som du kan ha et ekstra søskensete under? Mange slutter å like vognen i 2-3 årsalderen. Da slipper du at den tar stor plass og kan bare montere av søskensetet når det blir aktuelt.

Kjempe lurt! Jeg skal sjekke den ut!

Hva med ståbrett til Dennis? 🙂

Vi har tenkt litt på det vi også, men jeg er redd han er litt for liten til det. Men samtidig vokser og utvikler han seg en del frem til sommeren, så vi må bare håpe på det beste. Det hadde jo absolutt vært det enkleste. Vi prøvde å la han sitte på ståbrett med sete i butikken for noen dager siden, og han satt utrolig ustødig, holdt seg ikke fast og skjønte liksom ikke greia.

Hva med å bruke den reisevogna deres når dere må ha bil? Kjøpe en bagdel til den. Også har dere emmaljungaen hjemme til bruk når dere går hjemmefra?

Vi har allerede bagdel til reisevogna, så vi har vært innom den tanken også! Det var egentlig plan A da vi bestemt oss for å beholde, men så var jeg så dum å dra på Barnas Hus for å prøvekjøre et par andre vogner og fant fort ut at Emmaljunga Viking er drømmevogna! Så liten og lett i forhold til Emmaljungaen vi har hjemme, men samtidig med fire hjul, kompakt og stødig i forhold til reisevogna. Ei vogn midt mellom reisevogna og hovedvogna vår hadde med andre ord vært helt perfekt.

Når det er sagt klarer vi oss absolutt kun med reisevogna også. Det vil si at vi bruker Emmaljunga vogna hjemme og reisevogna i bilen. Nå har jeg riktignok fått et tips om hvordan bagdelen på emmaljunga kan klikkes enda mer sammen, så jeg må teste ut det før vi bestemmer oss! Kanskje den får plass i bilen likevel?

Hva med å ha den smale vognen og ha med bæretøy i tilfelle Dennis blir sliten?

Slett ikke dumt! Dennis elsker å sitte i bæreselen 😊

Vil også si fra at jeg savner syblogging, digger denne bloggen men føler at det hadde vært gøy med mer sying, men kanskje jeg er alene om det hehe 😊

Så gøy at du kommer med tips, ønsker og innspill! Mer sying skal bli – med glede, haha! Følte jeg maste altfor mye om syingen en periode, men da vet jeg at jeg trygt kan skrive litt mer om akkurat dette. Har en plan om å dele et julegavetips man enkelt kan sy selv, og som passer til hele familien i løpet av uken! Selvsagt med steg for steg forklaringer og bilder. Håper jeg får det til og at det faller i smak.

Vil gjerne få svangerskapsoppdatering allerede nå, kanskje du en gang i måneden kan sammenligne det her svangerskapet med Dennis sitt? Hadde vært spennende å sett!

Så lurt. Det kan jeg absolutt gjøre 😊

Syns det hadde vært kult om du fortsatte med “formoppdatering” hver 1. Men at magen/vekten nå går oppover 😀 

Hm, jeg skal tenke litt på den. Men i utgangspunktet er jeg redd det bare blir trist for meg ettersom formoppdateringene alltid har vært knyttet til fitnessmålet! Det jeg derimot kan gjøre er å legge inn et eget punkt om vekt og vektoppgang i svangerskapsoppdateringene. Der deler jeg jo også ukentlig bilder av hvordan kroppen forandrer seg, så tror det kunne blitt gøy og omtrent det samme.

Hvordan fant du ut at du var gravid? Og hvor lenge har du visst det?

Det vil jeg gjerne dele i et eget innlegg ettersom det er en helt spesiell og magisk historie! Jeg har visst det siden den 13.oktober, men fortsatte som normalt ei hel uke etter at jeg fant det ut ettersom planen likevel var å gjennomføre en abort. Fryktelig dårlig samvittighet for det i dag! Jeg tok ikke folat, drakk på pre workouter man absolutt ikke skal drikke som gravid og presset meg maksimalt på trening selv om kroppen sa stopp flere ganger. Håper ikke det har gjort skade på den lille spiren, og nå gjør jeg alt jeg kan for at han eller hun skal ha det så godt der inne som overhodet mulig.

Tar du oss med på oppussing av nytt barnerom?

Såklart! Det blir knallgøy! Spesielt siden det faktisk enda ikke er ferdig. Jeg har brukt rommet som syrom i et år omtrent, men vi har kun gipset veggene ut mot stuen. Så inne i syrommet/barnerommet har vi enda to vegger som mangler isolering og gipsing! Uuups.

Husker at du for en periode siden hadde en uke med mye trening, kurs, generelt veldig hektisk. Visste du at du var gravid da?

Nei, det gjorde jeg ikke. Og som jeg nevnte over har jeg så dårlig samvittighet for nettopp denne perioden. Jeg presset kroppen mye mer enn jeg burde. Drakk altfor mye koffein, kun for å få litt mer overskudd til treningen. Hvor jeg også der presset kroppen mye mer enn jeg burde! Jeg gråt ofte mot slutten, svetten rant, kroppen verket og likevel roet jeg ikke tempoet. Det er selvsagt ingenting jeg kan gjøre med det nå, men det er så sårt å tenke tilbake på.

Når jeg ser tilbake på denne perioden skjønner jeg også veldig godt hvorfor jeg var så trøtt og sliten konstant. Den gang tenkte jeg at det sikkert kom av all treningen og den hektiske hverdagen, og det gjorde det nok også, men å være gravid i tillegg hjalp nok ikke på eneriginivået.

Hva var grunnen til at du tok en test? Siden du hadde uregelmessig menstruasjon, reagerte du kanskje ikke da den uteble?

Det stemmer, jeg reagerte absolutt ikke. Jeg var så vandt til at den gikk over 26 dager, som var min gjennomsnittssyklus at jeg ikke løftet et øyebryn engang. Men så var det noe helt spesielt som skjedde en dag, og som gjorde at jeg tok en test og så at den var positiv. Denne historien vil jeg gjerne dele i et eget innlegg, men for å gi et lite hint; det var Milo, hunden til mamma som først fant ut at jeg var gravid ♥︎

Husker at du for en stund siden ventet på svar på et jobbtilbud, kommer du til å takke nei nå pga. graviditeten hvis du får jobben?

Jeg fikk dessverre ikke den jobben. Det var en søknad på en stilling som brannkonstabel – min drømmejobb – men ettersom jeg enda trenger noen kurser og førerkort klasse C for å oppfylle alle de ønskede kvalifikasjonene var det et skudd i blinde. Men en dag skal jeg klare det!

Hvordan reagerte Christopher på graviditeten?

Han ble akkurat like sjokkert som meg. Jeg hadde tatt testen mens han var på jobb, og da han kom hjem og fant meg gråtende i sengen var han helt sikker på at noen hadde dødd. «nei, ikke enda» svarte jeg og viste han testen med to streker. Han satte seg ned ved siden av meg og spurte hva jeg ville. Vi pratet en del frem og tilbake, men fant ut at tiden ikke var inne for oss mtp situasjonen vår.

En uke senere viste jeg et snev av usikkerhet på avgjørelsen jeg hele tiden hadde vært så sikker på, og han støttet meg fullt ut fra jeg sa i fra at jeg ikke klarte å gjennomføre. Det tok bare to minutter for meg å ramse opp hvordan vi ville klare oss og hva vi skulle gjøre før han strålte av glede og utbrøt «vi skal bli foreldre igjen!» 😍

Hva gleder du deg mest til med graviditeten, og hva gruer du deg til?

Jeg gleder meg mest til å få vite kjønnet. Ikke fordi det betyr så mye hva det blir, men da er det med engang så mye mer virkelig. Jeg gleder meg også til å kjenne spark og faktisk så gleder jeg meg også litt til fødselen. Det jeg gruer meg mest til er eventuelle plager. Jeg er skikkelig redd for at jeg skal bli kvalm hele dette svangerskapet også, jeg er redd for at jeg skal få bekkenløsning og ikke minst må jeg si at jeg gruer meg litt til de siste ukene av svangerskapet ettersom tiden da går fryktelig sakte og alt er ekstremt tungt og vondt!

Husker at Christopher var i en slåsskamp på en fest for rundt ett år siden, har det vært rettsak? Eller venter dere ennå? Hva ble eventuelt utfallet, vil han få noen form for erstatning?

Det stemmer. Eller, jeg vil ikke kalle det en slåsskamp ettersom han ikke slo selv, men ble slått ned. Dessverre ble saken henlagt på grunn av manglende bevis – fryktelig irriterende ettersom denne mannen selv innrømte å ha slått han ned den kvelden det skjedde (usikkert om han har sakt noe annet til politiet i etterkant, han må vel nesten ha gjort det?) og ikke minst at skadene til Christopher taler for seg selv. Ellers har han søkt om voldsoffererstatning og kommer nok til å få innvilget dette, men det er fryktelig lang behandlingstid!

Visste du at du var gravid når du starta på fitness dietten?

Nei, det gjorde jeg ikke.

Hva tenker du om boligområde dere bor i? Er det et godt sted å vokse opp? Er det mange på Dennis’ alder i området?

Jeg er SÅ fornøyd. 😍 Vi bor ganske sentralt, men likevel godt inne på et boligområde, og i tillegg innerst i ei blindgate. Det er ingen trafikk rundt huset vårt, og halve eiendommen grenser til et naturområde med gangstier og lekeplasser. Så trygt og rolig som det kan bli med andre ord, samtidig som vi har naboer og bor nokså sentralt. Huset vårt ligger også bare et par minutters gåavstand fra den barneskolen som har blitt kåret til byens beste med tanke på samhold og (mangelen på) mobbing.

Det eneste minuset er kanskje siste del av spørsmålet ettersom det bort flest eldre like rundt oss. Dette kan riktignok fort endre seg. Og vi bor på Solvang, et stort og tettbebygd område. Noen andre på samme alder som Dennis er det garantert!

Ser dere etter nytt hus? Evt. hvor i byen kunne dere tenke dere å bo?

Nei, vi ser ikke etter nytt hus, men kunne gjerne tenkt oss et litt større og muligens nyere hus. 🏡 Men man ønsker seg jo alltid noe bedre, ikke sant? Vi stor trives og kommer nok heller til å ha som mål å bygge ut en gang i fremtiden ettersom vi er så fornøyde med beliggenheten på dette huset. Om jeg likevel skulle valgt en annen del av byen tror jeg muligens det ville blitt i Skåredalen.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

2 kommentarer om “Ukens spørsmål #89”

  1. Emilie: Jo, jeg skal det, men det er vist en obligatorisk greie. Ikke noe stress, er legen som gjør det, men man må liksom gjøre det uansett. Tror det har noe med at sykehuset skal ha en sånn cirka peiling på hvor mange fødsler som kan skje i det bestemte tidsrommet, og ikke minst skrive oss inn i systemet. 😊

Legg igjen en kommentar