Trenger vi søskenvogn?

Nå må jeg bare høre med dere, for jeg er så usikker!

La meg ta det fra begynnelsen av; vi har verdens fineste vogn, og jeg er fullstendig forelsket i den. Det har jeg vært helt fra vi fikk den i hus noen måneder før Dennis sin ankomst. Problemet er bare at den er for stor. I hvertfall til bilen vår. Dere husker kanskje at jeg nevnte at vi har for liten bil? Vel, da er det vogna jeg tenker på. For vogna får nemlig ikke plass i bagasjerommet. Vi må ha selve bagdelen i baksetet, og den tar plutselig to av setene.

Med bare ett barn går det akkurat, men når lillebror eller lillesøster kommer og okkuperer et av setene har vi plutselig ikke plass til vognen lenger. Jeg har prøvd å vri hodet og tenke ut en lur plan, men klarer ikke å se en annen løsning enn at vi må selge den elskede vogna vår og heller gå til innkjøp av en ny.

Vognen er helt strøken, 2017-modellen og med medfølgende stelleveske og regntrekk så jeg tviler på at den vil være vanskelig å selge. Men det er uansett sårt! Har ikke bestemt meg helt enda, men per dags dato ser vi dessverre ingen annen utvei.


Trenger vi søskenvogn?

Noe annet jeg også tenker en del på er hvilken vogn vi eventuelt skulle byttet den ut med! Trenger vi for eksempel søskenvogn når Dennis kommer til å være 2 år og 3 måneder? Og hvis vi trenger det, går det an å bruke vogna selv om bare den ene delen er på (nå tenker jeg i forhold til bilen). At vi for eksempel bruker den som søskenvogn hjemme, men når vi skal på senter eller kjøre et sted tar vi kun med oss bagdelen? Eller går det ikke an å bruke vogna uten både bag- og sportsdel?

 

 

Stellevesken til høyre har jeg også falt fullstendig for, og allerede skrevet den opp på ønskelisten for både bursdag og jul! Synes den passer godt til både den hvite vogna vi har nå og eventuelt en av disse to nye det står mellom. Det fine med stellevesken er at den også fint kan brukes som en vanlig veske (eller sekk!) når småbarnsperioden er over også!


Alternativet vi står igjen med om det ikke bli søskenvogn er vogna under her. Den er supersmal og liten. Faktisk akkurat lik som søskenvogna over her, bare halvparten av bredden såklart. Samme merke som jeg har nå; emmaljunga, men en mye smalere modell. Og litt andre farger. Usikker på om det er disse fargene vi eventuelt går for, men jeg likte dem så godt da vi så denne vogna utstilt på barnas hus i forrige uke.

Så, for å oppsummere! Jeg er superforvirret og aner ikke hva jeg skal gjøre. Hadde satt superstor pris på om dere kunne svart meg på et par spørsmål og eventuelt kommet med egne erfaringer.

 1. Trenger vi søskenvogn når Dennis er 2 år og 3 mnd?
 2. Kan søskenvogn brukes med for eksempel bare bagdel om vi skal ut en rask tur?
 3. Har dere erfaring med noen av disse vognene? Fordeler? Ulemper?

14 kommentarer om “Trenger vi søskenvogn?”

 1. Me ska nok selga våras om dokke er interessert. Kan brukast av bare ein elle begge. Vil tru at dokke ikkje har veldig mye bruk for søskenvogn. Me har bugaboo donkey

 2. Hva med en slik vogn som du kan ha et ekstra søskensete under? Mange slutter å like vognen i 2-3 årsalderen.
  Da slipper du at den tar stor plass og kan bare montere av søskensetet når det blir aktuelt.
  PS. TFK joggster twist tar kjempe liten plass. Passer til og med i baggasjen på vår Volkswagen E-up som er ca verdens minste bil 😛
  http://www.twinsuk.co.uk/phpmedia/11407_450.jpg

 3. Hva med en slik vogn som du kan ha et ekstra søskensete under? Mange slutter å like vognen i 2-3 årsalderen.
  Da slipper du at den tar stor plass og kan bare montere av søskensetet når det blir aktuelt.
  PS. TFK joggster twist tar kjempe liten plass. Passer til og med i baggasjen på vår Volkswagen E-up som er ca verdens minste bil 😛
  http://www.twinsuk.co.uk/phpmedia/11407_450.jpg

 4. Jeg tenker at vogntiden til Dennis går radigt mot slutten når ny baby er kommet, så hadde nok ikke investert i noen ny søskenvogn iallefall. Kjøp en brukt en som dere kan ha hjemme til de gangene dere skulle føle behov. Og bruk heller penger på en (ny? eller brukt?) vogn til baby som kan passe å dra med i bilen. Har ikke erfaring med Emmaljungaen som du har sett på, men for meg ser den jo stor ut, og ser ikke ut som den vil ta noen særlig mindre plass i bilen enn den du har idag. Men kanskje du får lov på Barnas Hus å prøve? Men jeg vil iallefall foreslå Britax Go / Go Next. Er ikke verdens flotteste vogn å se til, men fy fader det er den beste jeg har hatt i hus (av x antall vogner, jeg ble aldri fornøyd), og det var en sorgens dag når jeg måtte kvitte meg med den. Du trenger ikke ta av sittedelen for å legge den sammen, og den blir veldig kompakt. Tar enda mindre plass om de to store hjulene tas av. Det er bare en helt fantastisk vogn på alle måter. Se noen videoer på Youtube 🙂

  Eventuelt kan du jo bare beholde den vogna du har, og kjøpe ei enkel lita vogn/trille til bilen.

 5. Hva med å bruke den reisevogna deres når dere må ha bil? Kjøpe en bagdel til den. Også har dere emmaljungaen hjemme til bruk når dere går hjemmefra?

 6. Vi har en på 2 år og 3 mnd nå, og nestemann kommer neste måned. Vi har ikke kjøpt søskenvogn, men et søskenbrett som vi kommer til å bruke. Har en trille i tillegg, så om vi skal på langtur i helgene og lignende, så blir det at eldstemann bruker den 🙂 jeg hadde ventet til mye nærmere termin med å se om du tror behovet for søskenvogn er der.

 7. Dere har jo en reisevogn, kan ikke bare Dennis bruke den? Eventuelt tror jeg at jeg ville gått for bugaboo Donkey. Dere kan ikke ha emaljungaen som soveseng i BHG eller hos besteforeldre heller? Emmaljungaen er sikkert fin å bruke når Dennis ikke bruker vogn lenger om et år eller to

 8. Hva med å ha den smale vognen og ha med bæretøy i tilfelle Dennis blir sliten?

  Vil også si fra at jeg savner syblogging, digger denne bloggen men føler at det hadde vært gøy med mer sying, men kanskje jeg er alene om det hehe 😊

 9. Har vært innom tanken på å kjøpe søskenvogn selv, men her endte vi opp med å invistere i et sete du bare setter oppå bagdelen i første omgang 😊

 10. Hadde det ikke vært for at jeg ikke har fått tatt førerkortet enda og har 45 minutter å gå hver vei til/fra for å hente/levere hun eldste i barnehagen i all slags vær, så hadde vi kvittet oss med søskenvogna vår og heller bare brukt Emmaljungavognen vår med søskenbrettet (med sete).

  Bruker ikke søskenvogna ellers, kun vogna med søskenbrettet. Er to år og to dager mellom jentene mine:)

 11. Vi har gutt født april 17 og venter lillesøster februar 19 😍 men jeg vil ikke ha søskenvogn, vil ikke bytte ut emmaljunga 😅 men har en ekstra som er fast i bilen, så den kommer nok storebror til å få ha hvis vi skal på felles tur. At vi har hver vår vogn. Ellers tenker jeg ståbrett med sete til de gangene jeg skal ha han med meg alene. Billigere og lettere. Blir jo mest turer når han er i bhg regner jeg med.

 12. Vi har 2,5 år mellom våre og hadde stor glede av søskenvogna som vi kjøpte brukt. Nå skal der nevnes at vi hadde både søskenvogn til lengre turer og ståbrett på singelvogn til kortere turer. Om man Nå har plass og mulighet til å ha begge deler.

 13. Jeg hadde søskenvogn til jentene mine. MEN den ble brukt maks 5 ganger, så vi har solgt den. Her ville ikke «storesøster» sitte noe særlig i vogn da, så vi brukte ofte bæremeis i tillegg. Evnt bæresele/sjal til minste. Har da 2 enkle vogner (eldste bruker den ene til sovevogn i bhg). Det er bare 14mnd mellom mine, og jeg hadde nok heller valgt ståbrett/bæreutstyr i tillegg 🙂 De er nå straks 10mnd og 2år! ✌ Mye glede og mye arbeid 😅

Legg igjen en kommentar