Gravidoppdatering: uke 12

Termindato

19.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

Juhu, den gylne 12 ukers milepælen er nådd, og nå er sjansene for at noe skal gå galt minimale. Svangerskapet er fullført med 28 %, og det er 202 dager igjen til termin. Blir spennende å se om denne datoen stemmer – bare to uker til vi får den endelige termindatoen!

Hvor stor er babyen?

Denne uken er babyen blitt 4 cm lang fra hodet til stump. Beina regnes ikke med i lengden ettersom de er bøyde og vanskelige å måle. Det vil si at babyen tilsvarer størrelsen på en plomme!

Hva skjer med barnet denne uken?

Nå har babyen fått negler, og det begynner å se mer og mer ut som et lite menneske – hodet blir rundere i formen, skjelettet hardere og fingre og tær har delt seg. Barnet beveger nå masse på seg, og kan smile, rynke pannen og suge på tommelen. Nå fungerer fordøyelsessystemet til babyen også, så det klarer å nyttiggjøre seg av glukose (sukker) som mammaen spiser og drikker. Det vil si at når jeg spiser eller drikker noe med sukker i får den lille i magen masse energi og er gjerne enda mer aktiv enn ellers. Alt jeg spiser og drikker, går over til barnet via morkaken.

Hva skjer med mammaen denne uken?

For mange avtar kvalmen i denne perioden. Selv har jeg ikke vært superkvalm, men jeg har kjent litt på det inni mellom, spesielt i forrige uke. Riktignok bare kastet opp 8-10 ganger så langt hele dette svangerskapet, og det sier jeg meg strålende fornøyd med!

Den gylne mellomperioden er rett rundt hjørnet. Mellom uke 13-28 føler mange seg gjerne aller best! Energinivået begynner å stige igjen, de verste symptomene som kvalme og lignende er borte, men magen er enda ikke så stor at den er i veien.

Innkjøp og utstyr

Ingen innkjøp enda. Det meste av utstyr har vi etter Dennis.

Ukens cravings

Frokostbrød med ost og skinke, og vårruller! Gud, så godt det er – men ikke sammen altså 😅

Hvilke plager har jeg?

Egentlig ikke mange. Jeg er enda litt trøttere enn vanlig, men føler allerede det begynner å slippe taket. Kvalmen melder sin ankomst inni mellom, men absolutt ikke så ofte at det går utover humør og livskvalitet! Føler også at blodtrykket har kommet seg litt. Jeg er ikke svimmel like ofte som for noen uker siden. Ny kontroll av blodtrykket den 6.desember!

Tanker om kjønnet

Jeg tror det er ei jente! Det blir spennende å se. Under to uker til vi får svaret!

Vektoppgang

De fleste gravide har nå gått opp cirka 1-5 kilo. Selv sier vekten min en oppgang på 2 kilo. Strålende fornøyd! På denne tiden med Dennis hadde jeg vel gått opp 6-7 kilo allerede.

Fødselsforventninger

Gleder meg!

Neste kontroll

Jeg skal til legen for blodprøver og blodtrykksmåling den 6.desember. Deretter til ultralyd den 14.desember for å se at alt er bra, finne nøyaktig termin og forhåpentligvis vite kjønnet.

Sammenligningsbilde av magen

med Dennis i magen – med baby nr.2 i magen

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

2 kommentarer om “Gravidoppdatering: uke 12”

  1. Så sykt stor du er allerede! Jeg fikk ikke mage før i uke 18. Godt tegn så tidlig i svangerskapet tho !;)

Legg igjen en kommentar