Slik gikk det hos legen i dag!

Beklager så mye for så sjeldne oppdateringer her inne. Jeg må bare få sagt det, selv om det verste jeg vet er bloggere som alltid starter innleggene med å unnskylde seg selv for lite aktivitet. Men nå har det seg slik at jeg er ekstremt utmattet store deler av dagen og sover mye mer enn jeg egentlig ønsker. Da får døgnet brått så mange færre timer. Jeg håper likevel dere holder ut, og vet jeg gjør mitt beste! Vanligvis pleier energinivået å komme tilbake igjen i andre trimester når de største organene til lille i magen er ferdigutviklet. Bare to uker igjen!

Når det er sagt var jeg hos legen i dag for å ta en ekstra kontroll med tanke på besvimelsen i går. Det gikk egentlig helt greit. Eller, for å være ærlig gikk det dårlig, haha, men ikke elendig. Alt var bra med lille i magen – som tross alt er det viktigste! Legen tok også ultralyd for å se at alt var i orden, og da fikk vi også se litt bevegelse der inne! Så moro.

Resten av kontrollen gikk til ulike prøver av meg. Urinprøven var helt fin! Blodtrykket hadde derimot sunket enda mer fra forrige kontroll, og var nå 89/55. Dessverre er det ikke så mye å gjøre med et lavt blodtrykk. Men heldigvis er det heller ikke farlig for kroppen/fosteret i seg selv. Man får det bare mer ubehagelig i form av slapphet, lite energi, slørete syn og svimmelhet. Samt besvimelse.

Det var derfor noe jeg måtte være forberedt på at kom til å skje flere ganger ettersom blodtrykket var så lavt. Jeg fikk riktignok noen tips som kan hjelpe meg å unngå besvimelser så godt det lar seg gjøre, og dem vil jeg gjerne dele med dere i morgen! Ettersom jeg forsto ut fra meldingene og kommentarene etter forrige innlegg at vi er flere i samme båt.

Legen ville også sjekke blodprosent og ulike mangler ved hjelp av en blodprøve. Bare for å utelukke at det kunne være noe annet som lå bak. Da fant han også ut at jeg hadde jernmangel, noe som også kan gi samme symptomer som lavt blodtrykk. Så de to i en kombinasjon var derfor ikke ideelt. Men heldigvis er det mye lettere å gjøre noe med jernmangel enn blodtrykket, så der begynner jeg på tabletter!

Så, det var egentlig det! Spør gjerne om dere lurer på noe. Ellers er det veldig interessant for meg at dere deler så mange gode tips og erfaringer! «Godt» (uten at dere misforstår 😅) å se at vi er flere med samme problem. Det gjør det hele så mye mindre alvorlig og lettere å takle, enn om man står alene med utfordringen.

2 kommentarer om “Slik gikk det hos legen i dag!”

  1. Slite med jernmangel sjøl. Tabletter eller kosthold hjelper ikkje så kjenne til det me lite energi, trøtt, sliten, vondt i kroppen osv. Har fått sprøyter nå da så håpe det hjelper.

  2. Lite tips (kan vær legen allerede har sagt det) men ta jerntablettene sammen med en c-vitamin tablett, det hjelper opptaket! Pluss at du ikke bør ta tablettene sammen med meieri produkter 😄

Legg igjen en kommentar