LCHF: ekte, sukkerfri oreokake!

Oreokake! Muligens min favorittkake om man skal se tilbake på tiden før lavkarbolivet. Da kan dere tro jeg ble fornøyd når jeg fikk til denne sinnsykt gode, SUKKERFRIE oreokaken. Her er alt laget fra bunn av, til og med oreokjeksene, så kaken tar et par timer å lage, men det er den absolutt verdt!

Merk også at jeg har delt oppskriften inn i fire deler for å gjøre det mest mulig oversiktlig. Husk derfor å gå over ingredienslisten til alle fire delene før du starter på kaken!

OREOKJEKS

Du trenger:

3 dl mandelmel (det blir aller best om du kjører mandler selv i blender)

1 dl kakaopulver

3 ts bakepulver

1/4 ts salt

100 gram sukrin gold

100 gram sukrinmelis

145 gram romtemperert smør

1 egg

noen få dråper vaniljeessens

Slik gjør du:

Start med å kjøre mandlene i blender dersom du ikke bruker ferdig mandelmel. Bland alt det tørre sammen! Visp egget lett i en egen skål før du tilsetter det i det tørre sammen med vaniljeessensen og det myke, romtempererte smøret (du skal altså ikke smelte smøret, bare røre det godt inn til en jevn masse).

Lag så små kuler og fordel på et stekebrett med bakepapir. Trykk kulene flate og stek dem på 175 grader i cirka 10 minutter.

BUNN

Du trenger:

350 gram oreokjeks (uten krem inni)

100 gram smør

100 gram tine naturell kremost

Slik gjør du:

Start med å smelte smøret, og kjør så alt sammen i en kjøkkenmaskin. Fordel massen i bunnen av en smurt kakeform – jeg brukte ei 24 cm stor form. Sett så formen i kjøleskapet!

OSTEKREM

Du trenger:

200 gram tine naturell kremost

2 ss sukrinmelis

2 dl kremfløte

50 gram oreokjeks i biter (uten ostekrem)

Slik gjør du:

Start med å piske kremfløten. Like før kremen er ferdig tilsetter du kremost og sukrinmelis, og kjører det hardt til kremen er fast og all ostekremen er oppløst. Smør kremen over bunnen, strø over bitene av oreokjeksene og sett kaldt.

Bruk også litt av kremen til å lage 3-4 ferdige oreokjeks som er perfekt som pynt på toppen av kaken.

SJOKOLADEMOUSSE

Du trenger:

100 gram sukkerfri sjokolade

2 eggeplommer

2 ss sukrinmelis

2 dl kremfløte

50 gram oreokjeks i biter

Slik gjør du:

Pisk kremfløten for seg, og ha den så over i en egen bolle. Smelt deretter sjokoladen og pisk den godt sammen med eggeplommene og sukrinmelis til det blir en glatt og luftig krem. Bland den sammen med kremfløten du pisket først og bitene av oreokjeks. Ha dette over kaken og sett kaldt igjen.

Helt til slutt kan du gjerne piske ørlite kremfløte, drysse over enda noen biter av oreokjeks og eventuelt pynte med noen hele oreokjeks (med ostekrem, som du lagde over her).

La kaken stå kaldt frem til servering! Det smaker bare helt fantastisk, og er absolutt verdt tiden det tar å lage alt fra bunn av.

♥︎ ♥︎ ♥︎

Legg igjen en kommentar