Jernrik lynpizza på 1-2-3!

Har du lyst på pizza, men har dårlig tid? Da er denne oppskriften perfekt! Det er den også om du er lavkarber, har glutenallergi eller har barn! Pizzaen er nemlig rik på jern og derfor perfekt til de små som ofte får i seg for lite jern. Den lages enkelt på under 30 minutter, og kan fint lages sammen med de små for å gjøre det ekstra gøy! Pizzaen smaker tross alt mye bedre om de har laget den selv 😉

Du trenger:

2 egg

5 ss grovmalte sesamfrø

2 ss grovmalte valnøtter

4 ss revet ost

1 ts oregano

Bruk den toppingen du ønsker!

Vi brukte tomatpure, ost, paprika og skinkebiter.

Slik gjør du:

Start med å kjøre valnøttene og sesamfrøene i blenderen, hver for seg! Det gjør ikke så mye om du ikke får most alle sesamfrøene, men valnøttene bør være godt most, spesielt om pizzaen skal spises av barn under 3 år på grunn av kvelningsfaren.

Pisk så sammen eggene, valnøttene og sesamfrøene.

Ha i oregano og ost til slutt før du bruker en spiseskje til å fordele lik mengde av røren i fire sirkler på et stekebrett. Stek så pizzabunnene på 200 grader i 7 minutter.

Ta brettet ut og ha på det du måtte ønske. Her er det moro for barna å ta på det de selv vil ha på sin pizza! Jeg hadde litt tomatpuré, så litt revet ost, skinkebiter og paprika! Det ble en stor hit for både store og små her hjemme.

Sett brettet inn i stekeovnen igjen, og stek videre i 10 minutter!

Server og nyt! Én pizza er perfekt til et lite barn, mens to stykk er en grei porsjon for en voksen, men det avhenger selvsagt av hvor mye fyll du har på. Neste gang skal jeg helt klart ha litt mer ost og muligens kyllingbiter på i tillegg! Oppskriften fant jeg opprinnelig HER.

Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar