Er babyen i magen en gutt eller ei jente?

Noe av det mest spennende i første del av svangerskapet er ofte å finne ut om man bærer på en gutt eller ei jente. Selv har jeg såklart også tenkt en del på dette, men samtidig føler jeg at jeg allerede vet det. Med Dennis var jeg mye mer usikker på hvilket kjønn som skjulte seg og ombestemte meg gjerne fra dag til dag. Magefølelsen var ikke-eksistrende og jeg hadde rett og slett ikke peiling.

Denne gang derimot! Jeg er så sikker. Kanskje fordi jeg allerede har et svangerskap å sammenligne med? Eller kanskje fordi alle kjerringråd og myter så langt sier at babyen i magen er ei jente. La oss ta det fra begynnelsen.

MYTER OG KJERRINGRÅD OM KJØNNET

Kvalmen

Jeg fant ikke ut at jeg var gravid før i uke 6-7. På den tiden i svangerskapet med Dennis hadde jeg allerede kastet opp hver eneste dag i et par uker. Kvalmen var ekstrem med han, mens i dette svangerskapet har jeg kun vært uggen 4-5 dager (og det er allerede over ei uke siden sist gang), og kun kastet opp én gang. Ellers er jeg i TIPP TOPP FORM.

Ansiktet

Med Dennis skjedde det ikke noen særlig hud-forandring. Denne gang derimot poppet kvisene og urenhetene frem omtrent fra første dag. Mengden har vært helt ekstrem, og jeg kan ikke huske noen gang å ha hatt så mange kviser på samme tid.

Når jeg har søkt opp dette sies det at man får den typisk gravidgløden alle snakker om dersom man bærer en gutt, mens jenter stjeler mors skjønnhet. Utifra dette er det vel ganske klart at det ligger ei jente i magehulen..?

Ring i hårstrå over hovedpulsåren

En test lillesøster hadde lært av en kollega. Hun testet på meg, og den viste at babyen i magen er ei jente!

Kinesisk Fødselskart

Dette sjekket jeg opp i da jeg var gravid med Dennis også. Kartet viser om barnet i magen er en gutt eller ei jente ut i fra måneden barnet ble unnfanget og alder til mor under unnfangelsen. Sist gang sa kartet at babyen var en gutt (juni – 20 år), og denne gang sier kartet at babyen er ei jente (september – 22 år).

Natrontesten

Herlighet så utrolig kult! Du tar 2 ts natron i en kopp, tisser i koppen og så ser du hva som skjer. Hvis det bruser venter du en gutt, men hvis det ikke skjer noe venter du ei jente. Jeg sjekket sist gang også, men leste ikke noe mer om hvordan og hvorfor denne testen fungerer. Det har jeg riktignok gjort denne gang, og det skal vist være noen egne stoffer i urinen om man har guttebaby i magen.

Disse stoffene reagerer sammen med natron, og blandingen begynner å bruse. Da jeg testet sist gang bruset blandingen. Denne gang skjedde det ingenting! Urinen lå bare over natronen i koppen, og det skjedde ikke noe mer enn det.

Med andre ord sier faktisk ALLE myter og kjerringråd at lille i magen er ei jente. Når alt dette er sagt ble tross alt dette barnet unnfanget mot alle odds. En liten luring! Så da kan det godt hende at det egentlig er en gutt også. Den 14.desember får vi (forhåpentligvis) vite svaret!

4 kommentarer om “Er babyen i magen en gutt eller ei jente?”

 1. Gratulera sååååå masse me ei/ein liten i magen🤩 utrolikt kjekkt❤️
  Hahaha🤣🤣🤣 det der «karte» stemte på alle mine😰 3 guttar, å te slutt 1 jenta🤩
  Så DEN bite eg på🤞🙌
  Aldri sjekka det før😰🤣
  Glede meg te å se ka det blir det vidundere du bere på🤩❤️

 2. Må jo ikke tru på sånne ting😂sjangsen er 50/50 uansett hvordan formen er. Ingen svangerskap er like😊

 3. Mine to graviditeter har vært helt annerledes, og vi har en gutt og venter ei jente <3

  Men de sier også at det kan være samme kjønn, men graviditetene kan være helt forskjellige uansett! 😊

Legg igjen en kommentar