Ukens spørsmål #85

Hvor ofte og mye øker du av gangen på trening? I vekt og reps liksom ?

Jeg pleier alltid å begynne veldig lett men med mange reps, og så økter jeg jevnt oppover vektmessig samtidig som jeg senker repitisjonsantallet. Hvor mye jeg øker på vekten fra sett til sett avhenger av hvor høyt jeg skal på maks, men jeg pleier å ha alt fra 2-5 oppvarmingssett før jeg er oppe på maksvekt. Angående repitisjoner har jeg gjerne 15-20 på første settet og 5-8 på maks.

Hvordan vet du at du er i ketose? Vet man kan gå til legen for å måle det i blodprøver, men føler det er unødvendig å løpe til legen annenhver dag. Finnes det en lettere måte?

Ja, det er absolutt tungvindt, men samtidig det eneste som gir 100 % nøyaktig resultat. Likevel finnes det “keto sticks” som du kan kjøpe på apoteket. En boks med ganske mange strimler oppi, og ved å tisse på disse får du svar på om du er i ketose eller ei.

Om det er farge på den etter nøyaktig 15 sekunder er du i ketose, men dersom den fremdeles er hvit er du det ikke. Det er ikke like nøyaktig som ved å måle i blodet, men dersom du tar testen 2 timer etter siste måltid om kvelden og leser av resultatet etter 15 sekunder er det 99 % sikkert! Blir nesten som en graviditetstest 😊 Lykke til! Jeg pleier å teste med slike sticks omtrent en gang i uken bare for å følge med, eller oftere i perioder jeg er usikker.

Lurer på en ting jeg, og det er om du smelter smøret før du blander det i? På denne oppskriften.

Ups, det har jeg jaggu glemt å skrive. Ja, jeg smelter det først.

Jeg har spurt flere ganger her om syingen din og hvordan du syr med stretchy stoffer på symaskin, jeg får det bare ikke til så fint som du! Jeg klarer tights for eksempel, men så snart jeg skal sy en body og skal sy på båndet rundt åpningen nederst så går det galt, det strekker seg noe så innmari og lurer på hvordan du får det til? Jeg justerer trykkfoten og unngår å la stoffet strekke seg når jeg syr. Jeg vil anbefale deg å se etter dual feed syfot forresten… får selv ikke tak i det til min symaskin, men ser at det har gitt veldig bra resultater for mange ❤️

Oi, det har jeg gått glipp av! Flott du spør igjen 😊 Det å sy kantbånd på for eksempel body er noe jeg selv også hater! Det er så vanskelig og krever som regel mye prøving og feiling før man får det til. Har du kantbåndsapparat? Om ikke anbefaler jeg det – du får kjøpt billig på wish som du fester med skoletyggis eller teip!

Ellers har jeg funnet ut at jeg får det finest om jeg syr med sikksakk-søm i stedet for falsk overlock, har forholdsvis lang stinglengde og lavt trykk på trykkfoten! Jeg tar også kantbåndet utav den spiralen på kantbåndsapparatet og passer hele tiden på at kantbåndet ligger løst før det går inn i apparatet for at det ikke skal stramme for mye. Håper det kan være til hjelp og masse lykke til ❤️ Og tusen takk for tips selv også! Det skal jeg sjekke ut.

Ser du har fått mye bedre holdning i kroppen å! Hvordan har du fått det? Prøver nemlig å få til dette selv xD

Godt spørsmål! Det er vel bare en “bivirkning” av en sunnere og lykkeligere kropp vil jeg tro. Tidligere var jeg flau over kroppen, mens nå er jeg stolt. Hm, ikke sikker, men det er det eneste svaret jeg kan komme på. For det er nemlig ikke noe jeg bevisst har fokusert på.

Hvorfor poster du så mye om trening og kropp i disse kroppspresstider?

Jeg synes ikke jeg bidrar til økt kroppspress, men heller fremmer treningsglede. Jeg har tross alt delt bilder av kroppen min helt fra fire dager etter fødsel og frem til nå; med en forskjell på 36 kilo. Og det har jeg gjort for å gi inspirasjon til andre som ønsker en sunnere og sterkere kropp. Jeg ønsker å vise at alt er mulig så lenge man fokuserer på det og jobber hardt. Målet mitt er ikke at alle skal bli “tynne”, men at alle skal bli fornøyd med den kroppen de lever med.

Er det “farlig” for meg som spiser vanlig mat å spise lavkarbo måltider? Altså,mye av maten du viser ser fristende og god ut og vil gjerne prøve, men ønsker ikke å gå over på et lavkarbokosthold. Er dermed redd for hvordan kroppen vil reagere om jeg spiser “vanlig” mat + lavkarbo måltider som inneholder såpass med fett? Håper du skjønner hva jeg vil fram til.

Dette spørsmålet har jeg fått en del ganger, og nei, det er absolutt ikke “farlig” på noen måte. Det eneste som kan skje er at du får i deg litt mer fett enn vanlig. Så lengde det er et måltid her og der, og ikke fast hver eneste dag vil det nok ikke ha særlig påvirkning på kroppen. Hvis du i tillegg kutter litt smør der det ikke er nødvendig og erstatter de fete produktene med lettvarianter (for eksempel sæterrømme med drømmelett, fløte med melk etc) vil ikke oppskriftene være noe annerledes enn “vanlig” mat. Lavkarbo er tross alt helt vanlig, ren mat, men med ekstra fett og uten karbo. 😊 Lykke til med matlagingen – håper du finner noe du liker!

Ser kjempegodt ut, men selv finner jeg ikke “sprutekrem” som ikke et tilsatt sukker. Går dette greit på lavkarbo? Eldorado sin inneholder iallefall 5.9 gram karbo per 100g. Er ny på dette her og synes utregning og bedømming av hva som er greit og ikke er vanskelig.

Nei, jeg har ikke funnet det selv heller, men unner meg en liten dash i ny og ne. Det er ikke snakk om store mengdene så det skal nok gå helt fint 😊 Alternativt kan du piske vanlig kremfløte selv.

Du er jo rødhåret selv? Så er jo ikke så unaturlig at han er blitt rødhåret

Vil ikke kalle meg selv rødhåret. Jeg har i perioder et rødt skjær, spesielt i sommermånedene og tiden etter (som nå), men håret mitt er vel egentlig brunt. Ellers må dette genet finnes i slekten på både mor- og farsiden for at et barn skal kunne få rødt hår 😊

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

3 kommentarer om “Ukens spørsmål #85”

  1. Fører du selv regnskap for butikken din, eller har du ansatt noen til å gjøre det? Hvordan var det å sette seg inn i alle regler for skatt og regnskap når du startet eget?

  2. Lurer litt på dette med at du søke jobb. Når du søke, er du klar over at der du søker, kan søke deg opp på google og fb? Tenker du over ka du legge ut av bilder av deg sjøl?
    Et raskt google søk på deg er stort sett bare bilder i undertøy, er det sånn du vil fremstå?

Legg igjen en kommentar