Slik skjærer du enkelt ut det perfekte gresskaret på 1-2-3

TEKST

Du trenger:

Et gresskar

To boller (en liten og en stor)

Ei spiseskje

En skarp kniv

Gjerne ei iskje

Alternativt kan du bruke et gresskarsutskjæringssett i stedet for de tre siste for å gjøre jobben litt enklere.

Slik gjør du:

Start med å skjære av toppen skrått innover (dette er viktig for at lokket skal kunne sitte på plass etterpå, og ikke bare falle oppi gresskaret.

Dra lokket av og skjær så bort alle «trådene» fra lokket og langs kanten oppi gresskaret. Rensk så bort gresskarfrøene, og ta vare på dem i den lille bollen. «Trådene» kan kastes. Bruk så en kombinasjon av skjeen, kniven og is-skjeen for å skrape ut alt av tråder og frø.

Når gresskaret er hult inni kan du enten tegne opp ansiktet, eller så kan du bare bruke kniven og skjære på frihånd.

Husk å skjære bort skallet på bitene du skjærer ut, og ta vare på selve gresskarkjøttet i den store bollen. Når du er ferdig med ansiktet bruker du kniven til å skjære langs kanten inni gresskaret. Bruk så igjen en kombinasjon av redskapene til å skjære bort så mye av gresskarkjøttet du klarer uten å komme gjennom. Selv fikk jeg ut 800 gram fra mitt gresskar.

Deretter er det bare å sette lokket på gresskaret igjen og bruke det som halloweendekorasjon. Gresskarkjernene kan ristes i stekeovnen sammen med olje og smør, og spises som snacks. Kjøttet kan brukes i for eksempel suppe DENNE oppskriften er kjempe god!

LYKKE TIL!

Legg igjen en kommentar