Slik klarer du pull ups!

Drømmer du om å klare din aller første pull up? Jeg vet nøyaktig hvordan du har det! Jeg hadde lenge det som hovedmål da jeg satset mot fitnesskonkurransen sist gang. Dere vet, rett før jeg ble gravid. Og jeg prøvde på hver eneste treningsøkt. Skuffelsen var stor da jeg gang på gang kjente at jeg ikke engang rikket meg en eneste millimeter. Jeg hadde ikke sjanse! Kroppen hang tungt under armene.

Kjenner du deg igjen?

Vel, da vil jeg gjerne minne dere på at jeg faktisk klarte en pull up. Eller, jeg klarte fem! På det meste. For etterhvert som jeg trente og ble sterkere gikk jeg også ned i fettprosent og vekt. Til slutt møttes vekten min og styrken min på midten, og jeg klarte å trekke meg helt opp for aller første gang.

Følelsen var helt fantastisk! Etterpå følte jeg meg uovervinnelig! Rart at noe som egentlig er så lite kan bety så mye. Uansett, jeg er tilbake til start nå. Jeg klarer ikke en eneste pull up, men jeg trener for å bli sterkere samtidig som jeg går ned i vekt. Jeg prøver fremdeles på omtrent hver eneste økt, og jeg vet at en eller annen dag i nær fremtid kommer kroppen min til å løftes sakte men sikkert oppover og haken nå stangen.

For å klare dette trener jeg nedtrekk med tyngre og tyngre vekter. Det blir ikke helt det samme, ettersom man drar stangen ned i stedet for å dra kroppen opp, men det er likevel så likt som det kan bli! Denne bruker jeg mye for å nå målet mitt! Varier gjerne grepet også – fra helt smalt til veldig bredt og alt mellom.

Et annet triks er å bruke strikk, men selv liker jeg egentlig ikke den så veldig godt. Da holder jeg heller en knapp på å hoppe opp for så å holde igjen på vei ned.

Klarer du pull ups?

2 kommentarer om “Slik klarer du pull ups!”

Legg igjen en kommentar