Slik går det med treningen nå som jeg er gravid!

Å finne energi til å trene i denne perioden skal jeg være så ærlig å si at er fryktelig vanskelig! Jeg sover ofte 1-2 timer midt på dagen bare for å klare og være våken til klokken 20-22 på kveldstid. Energinivået er uten å overdrive «bånn i bøtta». Men da er det også skikkelig deilig å vite at jeg likevel klarer å gjennomføre 3-5 treningsøkter i løpet av uken.

Absolutt ikke mye i forhold til tidligere, men likevel mye i forhold til energinivået mitt for tiden. Mestringsfølelsen er stor etter å ha fullført ei skikkelig god økt, og den følelsen lever jeg lenge på. Det vanskeligste er å motivere meg til å komme i gang, men når jeg først er på UNO og har blitt varm i kroppen går resten som en lek.

Satser på at energinivået kommer seg når jeg kan legge første trimester bak meg – det er tross alt det trimesteret fosteret utvikles og vokser mest. Alle de viktige organer blir til og denne prosessen krever enormt med energi. Derfor føler de aller fleste seg fryktelig trøtte de første 12 ukene.

I dag trente jeg sammen med lillesøster, og vi hadde bryst og skuldre på planen. Ei skikkelig god økt der jeg blant annet var oppe på min maksvekt i skrå hantelpress. Øvelsen over! 6 repitisjoner på 18.5 kilo. Håper jeg klarer å øke den vekta enda litt mer i ukene fremover når jeg nå har blitt flinkere til å trene bryst også.

Tenkte jeg skulle skrive litt mer generelt om trening i svangerskapet i et annet innlegg. Kunne det vært interessant?

Legg igjen en kommentar