Slik blir du tryggere på deg selv!

Dette kurset jeg deltar på. Herlighet så mye jeg lærer om meg selv, mine verdier og hvilke mål jeg ønsker å sette for fremtiden. Jeg har plutselig begynt å reflektere over jobbsituasjonen min på en helt annen måte. Fått øynene opp for muligheter som tidligere har vært uaktuelle, og ikke minst blitt utrolig mye tryggere på meg selv!

Jeg føler jeg begynner å ta farvel med den sjenerte jenta jeg en gang var. Det har i grunn skjedd sakte men sikkert de siste årene, men jeg føler på en enda større utvikling bare nå de siste fire dagene. Og det er så deilig! Ikke at det er noe galt i å være sjenert, men det kan bli fryktelig slitsomt å hele tiden irritere seg over at man ikke tørr å si det man egentlig tenker.

Slik har jeg vært i årevis. Spesielt i store sammenkomster og med ukjente mennesker. For eksempel på skolen! Jeg visste gjerne ofte svaret på det læreren spurte om, men holdt det likevel for meg selv i stedet for å si det høyt. Jeg er sikker på at jeg ikke er det eneste? Kurset kan på mange måter sammenlignes med skoletiden min, men den største forskjellen er helt klart meg selv og hvilken plass jeg velger å ta i gruppa.

Jeg er ikke lenger den sjenerte jenta som aldri snakker med mindre hun blir snakket til. Nå tar jeg initiativ, prater høyt i forsamlinger, tar ansvar og blir sett. Med stolthet. Jeg føler meg komfortabel med det, og holder med glede foredrag for de andre.

Det føles så fantastisk! Herregud, det føles godt. Det tok nesten 23 år, men endelig føler jeg at jeg begynner å finne meg selv og min plass. Jeg har så lyst til å dele mine beste tips for å hjelpe noen av dere også ut av denne skumle sjenansen, men jeg vet ikke helt hvordan. Hvilke tips skal jeg dele? Jeg aner ikke hva som har vært årsaken til at livet mitt plutselig har snudd om, og det er det som gjør det hele så vanskelig. Men jeg skal prøve! Så under her kan du lese mine tips for å bli tryggere på deg selv.

SLIK FÅR DU GOD SELVTILLIT

Selvtilliten er garantert avgjørende. Den må være på plass for at du med trygghet kan prate høyt i en gruppe. Men hvordan får man god selvtillit? Sånn, utenom de standard tipsene om å prate til seg selv i speilet og lignende..? Jeg har stor tro på begrepet «fake it til you make it». Det betyr at du skal spille skuespill! Lat som du spiller en annen person med super god selvtillit, og gjør det hele til en lek. Til et teater. En film eller et skuespill. Det som passer deg best.

Prat høyt. Si meningene dine. Stol på deg selv. Gå med hodet hevet og blikket fremover. Smil masse. Søk øyekontakt med menneskene rundt deg. Gi komplimenter til andre. Prat om været.

Til slutt vil det være så naturlig for deg å ta ordet og by på deg selv at det går automatisk. Alle de fine komplimentene, smilene, samtalene og gode opplevelsene du får vil til slutt gi deg den selvtilliten du latet som du hadde!

Det har jeg tro på, og det tror jeg er nøkkelen!

Legg igjen en kommentar