Ønsker vi oss en gutt eller ei jente?

Gratulerer! Var det planlagt, skulle du ikke stille i noe fitness greier snart?

Jeg skal skrive mer om dette i et eget innlegg, men kort fortalt så var det ikke planlagt nei. Fitness var planen min det neste halve året, men slik ble det vist ikke.

Gratulerer så masse ☺️ Hvor langt er du på vei?

Tusen takk! Jeg er litt usikker på grunn av uregelmessig mens og at det som sagt ikke var planlagt. Men ut i fra ultralyd hos legen er jeg cirka 2 måneder på vei.

Har du tenkt å spise lavkarbo gjennom svangerskapet? Hvis ikke, tror du at du blir å gå ekstra mye opp i vekt når du går tilbake til et karbohydratholdig kosthold?

Ja, jeg kommer til å fortsette og spise lavkarbo nå gjennom svangerskapet og i tiden etter. Håper at dette kan hjelpe meg til å unngå samme vektoppgang som i første svangerskap. Kan fortelle mer om dette også i et annet innlegg. Det er nemlig noen få ting jeg må gjøre annerledes enn før jeg ble gravid, men vil forhøre meg med fastlegen min før jeg anbefaler noe videre her.

Hvordan blir det med fitnessen?

Fitnessen blir såklart satt på vent enda en gang, men jeg kommer til å fortsette og trene, og gjøre det jeg kan for å ha et så godt utgangspunkt som mulig etter fødsel. Deretter satser jeg på å være klar til scenen igjen i år 2020.

Gruer du deg på noen måte til kroppsforandringene som kommer til å skje? Kommer du til å prøve å begrense vektoppgang, altså så fremt det er sunt og ikke skadelig for fosteret?

Helt klart! Det føles veldig rart og litt bittert å ha jobbet så hardt og gått ned så mye i vekt bare for å bli gravid igjen. Samtidig som jeg såklart er glad for at jeg har gjort det. Det har gitt meg en sunn og sterk kropp å gå inn i svangerskapet med, som betyr at kroppen jeg sitter igjen med etter fødsel er bedre enn om jeg fremdeles hadde veid 36 kilo mer nå. Jeg vet også jeg kommer til å takle eventuelle plager som bekkenløsning etc. mye bedre nå som jeg har en sunn og sterk kropp som utgangspunkt.

Når det er sagt er jeg livredd for å komme tilbake til dit jeg var mot slutten av svangerskapet med Dennis. 35 kilo tyngre enn jeg var ni måneder tidligere. Kiloene kan nok skyldes mye på kvalmen som gjorde at jeg måtte spise hele tiden, men jeg gav også litt F når jeg hadde lyst på Mc Donalds eller sjokomelk.

Denne gang kommer jeg til å spise lavkarbo hele veien, passe på hva jeg får i meg og gjøre det jeg kan for å begrense vektoppgangen til normalen. Det aller viktigste er likevel at lille i magen har det bra, så får vi bare se hvordan det går.

Når har du termin?

Av samme grunn som at jeg ikke vet nøyaktig hvor lang jeg er på vei kan jeg heller ikke svare på dette. Det eneste jeg er ganske sikker på er at det er i Juni. Nøyaktig termin får jeg riktignok vite i midten av desember.

Dette var gøy, jeg har fulgt bloggen din hele graviditeten med Dennis. Og etter. Var selv gravid og fikk i juni samme år. Og nå er jeg også gravid igjen og venter i juni 2019. Så Morro 😀😅

Oi, for et sammentreff! Så utrolig moro. Håper du deler oppdateringer underveis i kommentarfeltet. Alltid hyggelig å høre hvordan det går med andre som er kommet omtrent like langt. Og du – gratulerer! ❤️

Hvordan har formen din vært til nå? Merker du noe annerledes denne gang, i forhold til når du var gravid med Dennis? 😊

Hadde du spurt meg i går hadde jeg svart at alt går på skinner, for jeg har ikke hatt antydning til verken kvalme, tett nese eller hodeverk som var mine fiender allerede fra uke 5 da jeg gikk gravid med Dennis. Denne gang har det vært totalt annerledes og jeg har egentlig kun slitt med å være ekstremt trøtt. I dag ble jeg riktignok akutt kvalm og fikk kraftig hodeverk. Satser på det forsvinner like fort som det kom 😅 for hittil har svangerskapet gått som en drøm – helt motsatt i forhold til med Dennis.

Men det er en ting jeg ikke skjønner? Kan vær jeg har lest feil eller blandet deg ned noen andre. Men skrev ikke du et innlegg hvor dere ikke brukte prevensjon? At dere unngikk samleie de dagene det var størst sannsynlighet osv 🤔

Jo, det stemmer. Jeg nevnte det spørsmålet kort i dette innlegget hvor jeg svarte at prevensjonsinnlegget ble skrevet for over et halvt år siden. Med andre ord, etter at vi hadde publisert det og fikk tips av dere fant vi ut at vi måtte velge en sikrere prevensjon. 😊

Kan jeg spør hvilken prevensjon du gikk på , da jeg ser lenger oppe at det ikke var planlagt? 😊

Vi brukte kondom.

Hva er dine tanker om to tette barn? Jeg og min søster er selv tette i alder, og det er så kjekt💗

Jeg synes det høres helt perfekt ut. Før jeg ble gravid var planen 3-5 år mellom barna. Selv er det litt over tre år mellom min lillesøster og meg, og det har vært helt perfekt! Men nå som jeg har vendt meg til tanken tror jeg at jeg kommer til å være veldig glad for at det ble som det ble.

Har en følelse av at overgangen fra å være alenebarn til å dele oppmerksomheten til mamma og pappa med noen andre kommer til å være litt enklere for Dennis nå som han er cirka 2 år og 3 måneder, i forhold til om han hadde hatt oss for seg selv til han var fem år. Håper også de kommer til å ha stor glede av hverandre når de er så tette og derfor er omtrent på samme sted i livet, spesielt når de blir litt eldre.

Har du ett ønske om kjønn, eller er det akkurat det samme for deg om det blir en lillebror eller ei lillesøster?

Jeg ønsker meg en jente. Det må det være lov å si. Vi vil jo gjerne oppleve begge deler. Når det er sagt blir vi absolutt ikke skuffet om det viser seg å være en lillebror i stedet. Det gjør det tvert i mot mye billigere og enklere da vi allerede har det meste i blått, inkludert klær.

Lurer du på noe mer svangerskapsrelatert er det bare til å spør, så svarer jeg i kommentarfeltet under!

19 kommentarer om “Ønsker vi oss en gutt eller ei jente?”

 1. Så spennende! Gleder meg til å følge veien videre:-)
  Spent på innlegg om innkjøp og planlegging. Planlegger selv å få barn snart, så det blir kjekt å få litt inspirasjon. Kommer du til å legge ut innlegg om hva du trenger til nyfødt og fødsel?

 2. Hei! Er også gravid og venter i juni, er også fra samme plass som deg!:) så gøy. Men vær så snill, ikke anbefal lavkarbo under graviditet slik som du gjør her da du skriver at du skal fortsette som før, det er ikke bra i det hele tatt for baby at du spiser lavkarbo under svangerskap.😳men det vil nok legen fortelle deg også.. uansett, gleder meg til å lese videre om svangerskapet ditt:)

 3. B: Lavkarbo i seg selv er absolutt ikke farlig for baby i magen. Det som derimot ikke er bra er om man begynner med lavkarbo når man er gravid. Min kropp som er vandt til lavkarbo og har vært i ketose siden lenge før jeg ble gravid påvirker ikke baby på noen som helst måte. Jeg gjør likevel et par ting annerledes nå som jeg er gravid i forhold til før jeg ble det, men det skal jeg fortelle mer om etter legepraten.

 4. Hei! Gratulerer så masse med enda en baby, dette blir så spennende 🙂
  Dere har nevnt at dere sliter økonomisk, hvordan tenker du at dere kommer til å løse dette med tanke på en ny baby?

 5. H: Tusen takk! Det stemmer, og jeg skal skrive mer om dette i et eget innlegg. Når det er sagt løser det seg som regel, man har god tid til å planlegge og finne ulike løsninger på «problemet». <3

 6. Anonym: Jeg har filmet reaksjonen til noen av dem, og den tenkte jeg å publisere ganske snart. Ellers reagerte de aller fleste positivt, og gleder seg til å få enda et lite mirakel inn i familien <3

 7. Serine: Så hyggelig at du likte de innleggene! Tenker du de månedlige oppdateringene etter han var født eller ukesoppdateringene underveis i svangerskapet? Førstnevnte tror jeg dessverre ikke jeg kommer til å skrive ettersom jeg har forandret mening om hvor mye vi ønsker å eksponere barna her på internett. Men ukesoppdateringene i svangerskapet kommer absolutt!

 8. Gratulerer ❣️ Fikk selv en gutt i juni 2017 og venter baby april/mai 2019 😄
  Tror du dette blir siste barnet deres? Hvor mange barn har dere lyst på?

 9. Gratulerer ❣️
  Tenker dere at dette er siste barn? Eller hvor mange ønsker dere?
  Har dere tenkt på navn? Hvilke?

 10. Amanda: Åh, gratulerer så masse både med gutten fra før og babyen i magen. Så spennende at så mange av dere er gravide samtidig som meg!

  Når det kommer til spørsmålet om dette er vårt siste barn skal jeg svare helt ærlig at; ja, det tror jeg nok. Jeg har alltid bare ønsket meg to barn, men ettersom de kom forholdsvis tett mens vi enda begge er unge skal man ikke se bort fra at det kommer en tredjemann om noen år. Men det får bare tiden vise. I utgangspunktet er dette siste.

  Og ja, vi har såvidt begynt å tenke på navn, men har langt i fra bestemt oss. Det kommer vi nok heller ikke til å gjøre før vi vet kjønnet. Det er da navnevalget tas opp for alvor oss to i mellom.

 11. Gratulere så mye❤️

  Har selv ei jente som var født i april 2017, og venter nå lillebror i februar 2019❤️
  Så gøy å følge med fremover på tiden med deg å den lille, har følgt bloggen din siden dag 1 med Dennis

 12. Hei,

  Gratulerer så masse 🙂
  Har et spørsmål.
  Du sier du har lyst på 2 barn, kanskje en til om noen år.

  Hva skal dere gjøre denne gangen for å ikke få et oops barn? 🙂 Ser ikke ut som dere fikk til denne gangen med å være forsiktige med prevensjon, hvordan skal dere klare det igjen? 🙂

Legg igjen en kommentar