LCHF: lavkarbovennlig gresskarsuppe!

Som jeg nevnte tidligere i dag er gresskar helt klart undervurdert i matlaging! Jeg hører så sjeldent om de som bruker det i super og lignende, og så er det så godt! Anbefaler dere alle å prøve. Om du uansett skal kjøpe gresskar for å skjære ut er det jo bare et pluss! Hvorfor kaste gresskarkjøttet når du heller kan koke suppe av det?

Suppen er såklart lavkarbovennlig, og oppskrift finner du under!

Du trenger:

800 gram gresskarkjøtt

5 dl vann

3 dl fløte

1 terning hønsebuljong

2 små rødløk

1 ss smør

1 boks kokosmelk

1/2 boks creme fraiche

1 ts chili

1 ts pepper

1 ts salt

1 ts muskatnøtt

Slik gjør du:

Start med å skjære av lokket på gresskaren (hvis du skal bruke den til utskjæring såklart, ellers er det lettest å bare dele i to og så i båter. Uansett fremgangsmåte er neste punkt å fjerne alle tråder og frø. Ta gjerne vare på frøene, og stek dem i stekeovnen innsmurt i olivenolje og salt (130 grader i 30 minutter) så blir de som chips!

Deretter skjærer du bort så mye av kjøttet du klarer, uten å komme igjennom til skallet. Jeg hadde en middels stor gresskar og fikk ut 800 gram.

Kutt så opp løken og stek den i smøret i bunn av ei stor kjele. Tilsett gresskarkjøttet, vann, fløte, buljongterning, krydderet og creme fraiche. La det småputre i 5-10 minutter, før du silter bort væsken og har den tilbake igjen i kjelen. Grønnsakene kjører du i blender til det er en glatt, jevn mos.

Ha så mosen tilbake til væsken, tilsett kokosmelken og la supper småputre i et par minutter til.

Voíla, så er den ferdig, og den kan helt klart spises slik. Men den smaker enda bedre med litt mer tilbehør til. Jeg stekte kjøttdeig, baconterninger og lagde chips av gresskarfrøene. Dette serverte jeg sammen med suppen i tillegg til creme fraiche.

Smaker sinnsykt godt!

Legg igjen en kommentar