LCHF: kjøttdeig og spagetti i tomatsaus

Kjøttdeig og spagetti! Visste du at det var mulig å gjøre noen justeringer og velge alternative matvarer som gjør denne retten lavkarbovennlig? Det er jo så godt! Om det er akkurat like godt som den vanlige høykarbo varianten kan vel diskuteres, men dette er fint en rett jeg kan spise igjen. Minstemann i hus syntes også dette var helt topp!

Du trenger:

Det største spørsmålet du stiller deg er vel hvordan man gjør det med spagettien? Der velger jeg DENNE ferdige spagettien nesten helt uten både karbo og kalorier. I seg selv smaker den ikke noe særlig, men med litt krydder og sammen med denne tomatsausen er den egentlig ganske godkjent om jeg får si det selv. Benytter du rabattkoden 7TJAT når du bestiller får du 50 kroner avslag.

Den er en nyhet men har likevel blitt kjøpt av over 1000 fornøyde kunder. En slik pakke er nok til omtrent 2 porsjoner, men vil du kjøpe 10 pakker (20 porsjoner) til en bedre pris gjør du det HER.

Til tomatsausen (2 porsjoner):

200 gram kjøttdeig

1 boks hakkede tomater

1/2 gul løk

1 ss sukkerfri ketchup

1 ss smør

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts paprikapulver

1/2 ts oregano

Resten av ingrediensene:

piffi til å krydre spagettien

revet ost og urter til servering

Slik gjør du:

Start med å steke kjøttdeigen. Samtidig kan du skrelle løken og kutte den i små terninger. Stek den så gyllen i cirka 5 minutter sammen med smøret. Deretter tilsetter du kjøttdeigen, de hakkede tomatene, ketchupen og krydderet. La det småkoke i cirka 5 minutter. Mens dette står og småputrer kan du begynne med spagettien.

Det er veldig enkelt og tilberedes i løpet av få minutter. Åpne pakken og tøm av all væsken. Ha spagettien i et dørslag og skyll det i kaldt vann i 10-15 sekunder. Deretter sprer du det utover stekepannene og steker vekk resten av vannet i et par minutter. Krydre med piffi underveis for å gi spagettien en mer spennende smak.

Voíla! Så enkelt er det altså! Når tomatsausen er ferdig og spagettien ikke er dryppende våt rører du piffien inn i spagettien, og serverer sammen med tomatsaus, litt revet ost og urter! Resultatet er som sagt skikkelig godt. Litt annerledes enn den vanlige lavkarbomaten, noe som kan være ganske godt som en liten forandring i blant.

Er dette noe du kommer til å teste ut? 

En kommentar om “LCHF: kjøttdeig og spagetti i tomatsaus”

  1. Er veldig glad i shirataki nudler med stekte svinestrimler til. «Saus» av smør/fettet som man stekte strimlene i, rømme e.l. creme fraiche, og krydder. Det er helt nyyyyyydelig! Jeg koker derimot nudlene ei god stund lenger enn det står på pakken, synes de blir mindre «gummi» da.

Legg igjen en kommentar