LCHF: fyldig kyllingsuppe på 15 minutter

Jeg har fundert litt på hvordan det blir med nye oppskrifter fremover nå som jeg er på konkurransediett og spiser nøyaktig det samme hver eneste dag. Men har funnet ut at jeg likevel kan eksperimentere litt på kjøkkenet da lille Dennis fortsatt spiser variert lavkarbomat. Så, det har jeg gjort denne gang! Jeg skal innrømme at jeg såvidt smakte litt på tuppen av skjeen for å forsikre meg om at den var spiselig, men ellers er det Dennis som har gitt tommel opp og godkjent suppen for oppskriftdeling!

Du trenger:

2 stk kyllingfileter

2 dl fløte

2 dl vann

1 boks hakkede tomater

1 rødløk

1 buljongterning (høns eller grønnsaker)

1 ts kurry

1/2 ts muskat

1 ts salt

1 ts pepper

1 stor spiseskje smør til steking

creme fraiche og eventuelt hakkede urter/kål til servering

Slik gjør du:

Start med å skjære kyllingfiletene i terninger og stek dem i smøret. Etter en liten stund hakker du rødløken og steker den sammen med kyllingen.

Ha så både kyllingen, rødløken i ei kjele sammen med vann, fløte, de hakkede tomatene og buljongterningen. Kok opp og la det koke i 5 minutter.

Ha så oppi alt av krydder!

Sil væsken av, og kjør så grønnsakene og kyllingene i en blender til det blir en jevn mos.

Ha mosen tilbake i væsken, bland godt og gi det hele et oppkok. Deretter er suppen klar til servering! Jeg synes alltid det er godt å servere supper med creme fraiche og noe grønt. Enten det er oppkuttet grønnkål, ruccola eller urter.

Perfekt suppe til sene høstkvelder!

Håper det smaker! 

2 kommentarer om “LCHF: fyldig kyllingsuppe på 15 minutter”

Legg igjen en kommentar