Ukens spørsmål #84

reklame // proteinfabrikken

Jeg var å se etter tog rundt juletre og ditt bilde dukket opp ! Det var kjempe fint! Jeg må nesten spørre hvor er den kjøpt, selv om det er sikkert en stund siden! Jeg ser på en akkurat sånn! Veldig fin dekorasjon ! ❤️❤️

Hm, jeg skal ikke si det hundre prosent sikkert, men jeg er gaaanske sikker på at vi kjøpte det på Jula! ?

Er du ikke redd for å få i deg for mye rødt kjøtt?

Nei, absolutt ikke. Når det gjelder rødt kjøtt har dette fått mer (ufortjent) negativ oppmerksomhet enn andre typer kjøtt. Veldig synd da det er det mest næringsrike for oss, og spesielt for kvinner. Det er i utgangspunktet sunt, men det snakkes det ikke mye om. Lam for eksempel er veldig bra her i Norge! Mens for eksempel kylling ikke er så næringsrikt som de andre kjøttkildene. Når det er sagt finnes det også noe negativt og problematisk med omtrent alt om det undersøkes nærmere. Nøkkelen er variasjon!

Takk for at du deler så mye inspirasjon til lavkarbo mat! ? Har hentet mye oppskrifter her inne hos deg! Hvordan går lavkarboen nå? Hvor mye har du gått ned siden du startet? ?Har selv gått på lavkarbo siden april og trives med det. Jeg lever ikke super strikt og har prøvd meg litt frem (dvs skeiet ut på besøk og av og til ellers) og det fungerer bra! Har gått ned 18,5 kg og skal fortsatt ned 7,5 kg ca! Eeelsker bringebærsmoothien du delte en stund tilbake, den brukes ofte som kveldsmat her i hjemmet <3

Wow, det er knallbra! Godt jobbet ? Her går det også veldig bra og jeg begynner å bli i tvil om jeg noensinne vil gå tilbake til såkalt “vanlig” kost igjen. Jeg trives rett og slett så bra med denne livsstilen! Totalt har jeg gått ned 36 kilo, men 15 av dem etter at jeg startet med lavkarbo ? Så gøy å høre at du liker oppskriftene godt, det gir meg bare enda mer motivasjon til å utforske mer på kjøkkenet for å finne flere gode oppskrifter til dere! ❤️

Er ikke den dietten/livsstilen din veldig dur? I og med at du spiser mye kjøtt blant annet, noen ganger to ganger på en dag å?

Jeg spiser mye grønnsaker, mye kjøtt, meieriprodukter, pluss en del annet. I grunn mye variasjon. Så nei, jeg vil ikke si den er «dur» bare fordi jeg inni mellom spiser kjøtt to ganger på en dag ?

Er det spons? Buksen og topp.

Ja, det er det ❤️ Buksen kan kjøpes HER og toppen/sports bhen HER.

Når skal du fortelle mer om jobben du søkte på/fikk? ?

Så snart jeg har fått svar/vet mer! ?

Hvis du kjøper forundringspakke blir det slik at flere kommer etter den om kun bestiller en? ? Jeg vil kun ha en. Sånn kommer det hele tiden nye til deg da eller?

Nei, det er ingen abonnement på forundringspakken til tights.no. Du bestiller en pakke når du vil ha, og får eventuelt ikke flere før du bestille en til.

Hvordan symaskin har du? Er du fornøyd?

Janome Sewist 521 heter den. Ja, jeg er absolutt fornøyd. Den gjør jobben sin, men jeg kan også legge til at en overlock helt klart er drømmen da den gjør syingen ti ganger enklere og raskere – spesielt for meg som syr mest klær.

Hvilken størrelse har du brukt på Første året til Dennis boken?

Stående L, 21 x 28 cm.

Lurer du på noe mer til neste ukes spørsmål?

6 kommentarer om “Ukens spørsmål #84”

  1. Anonym: Se der ja, da ble det straks en annen betydning ? Men nei, vil ikke si den er så dyr heller. Kan nok være det om du ikke tenker over tilbuder etc. men slik er det jo om man spiser høykarbo også. På lavkarbo spiser vi færre måltider, og mindre mat (men mer fett) som igjen gjør at det jevner seg ut. Altså; maten er kanskje dyrere, men mengden er mindre. Så alt tatt i betraktning er det nok ganske likt.?

  2. Hei,
    Angående det du skriver om rødt kjøtt så har du veldig rett i at det er næringsrikt, og bidrar med både jern og B12 som er veldig viktige næringsstoffer for oss – og som du sier, spesielt viktig for oss kvinner ettersom vi mister blod hver måned. Samtidig så anbefales det fra Helsedirektoratet at man begrenser mengden rødt kjøtt til 500 gram i uken (https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/velg-magert-kjott). Dette er bla. fordi det er en sammenheng mellom kjøtt-inntak og risiko for kreft i tykktarmen. Dette er veldig godt dokumentert av gode studier (alle helsedirektoratets råd baseres på mange gode studier over lang tid). En ting er at du ikke velger å følge rådene, men jeg vil anbefale deg med å være forsiktig med hva du skriver offentlig på en blogg når det kommer til kosthold. Du kommer her med påstander som ikke stemmer. Du når et stort publikum og har dermed et stort ansvar! 🙂

    Hilsen Helene, student i Klinisk ernæring

  3. Hvordan vet du at du er i ketose? Vet man kan gå til legen for å måle det i blodprøver, men føler det er unødvendig å løpe til legen annenhver dag. Finnes det en lettere måte?

  4. Maria: Ja, det er absolutt tungvindt, men samtidig det eneste som gir 100 % nøyaktig resultat.

    Likevel finnes det «keto sticks» som du kan kjøpe på apoteket. En boks med ganske mange strimler oppi, og ved å tisse på disse får du svar på om du er i ketose eller ei. Om det er farge på den etter nøyaktig 15 sekunder er du i ketose, men dersom den fremdeles er hvit er du det ikke. Det er ikke like nøyaktig som ved å måle i blodet, men dersom du tar testen 2 timer etter siste måltid om kvelden og leser av resultatet etter 15 sekunder er det 99 % sikkert! Blir nesten som en graviditetstest ? Lykke til! Jeg pleier å teste sånn omtrent en gang i uken bare for å følge med, eller oftere i perioder jeg er usikker ?

Legg igjen en kommentar