LCHF: sjokoladekake på 2 minutter!

reklame // tights.no & proteinfabrikken

Har dere hørt om cake in a cup – det er helt genialt om man plutselig får en syk trang til å spise kake. Her får man fantastisk deilig sjokoladekake på bare 2 minutter. Det er nesten for godt til å være sant.

Du trenger (til en porsjon):

1 kopp

1 egg

2 ss kokosmel

1 ss sukrin gold

1 ss kakaopulver

1 stor ss romtemperert smør

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens

1 klype salt

1/2 pakke med sukkerfri nonstop


S U K K E R F R I     N O N S T O P

Nonstop’en er genial! Jeg visste ikke engang at det fantes, men for en nonstop-elsker som meg er det helt klart ikke siste gang jeg kjøper disse. De smaker akkurat like godt som vanlig nonstop, men er som sagt sukkerfri. Jeg brukte en halv pakke i denne kaken, og koste meg med resten etterpå. De kan kjøpes HER til kun 29,- per pakke.

Kjøper du derimot 3 pakker eller mer får du hele 50 kroner avslag ved å benytte rabattkoden 7TJAT! Det vil si at 3 pakker sukkerfri nonstop kun koster 37,-


Slik gjør du:

Start med å piske egg og sukrin gold godt sammen. Ha deretter i alle ingrediensene utenom smøret og nonstop’en. Bland godt sammen før du såvidt rører smøret inn til slutt. Det skal ikke smeltes, kun røres inn når det er romtemperert. Ha deigen i en kopp og trykk forsiktig inn noen nonstop.

Deretter har du koppen i mikroen i cirka 40-45 sekunder. Konsistensen skal være litt klissete. Er den for løs tar du den et par sekunder til, men pass på! Plutselig har den stått for lenge, og da blir den tørr og svampete. Snu koppen opp ned over et fat, og så er det bare til å pynte.

Jeg brukte DENNE sjokoladesausen og som sagt DISSE sukkerfri nonstop’ene. Husk at du får 50 kroner avslag ved å benytte rabattkoden 7TJAT! Dryss gjerne over litt sukrinmelis også.

Kaken falt helt klart i smak hos både stor og små her hjemme i går!

3 kommentarer om “LCHF: sjokoladekake på 2 minutter!”

 1. Hei! Ser utrolig godt og lettvint ut 🙂

  Dette er ikke for å ta deg på noe som helst måte, men vil bare informere om at sukkerfrie produkter med kunstig søtning helst ikke skal gis til barn under 3 år. Barna inntar større mengder mat i forhold til kroppsvekt og vil derfor mye lettere havne på øvre grenseverdier for inntak av søtstoffer i forhold til en voksen person. Mange som ikke er klar over dette. Når det er sagt, ser det ut som om gutten din koser seg masse 🙂 Kanskje heller prøve ut annen type søtning for han neste gang? 😀

  Ville også nevne at jeg følger deg jevnlig og liker veldig godt bloggen din 😀

  Hilsen Masterstudent i Ernæring.

 2. Maria: Heisann Maria, og tusen takk for at du legger igjen en så viktig kommentar!

  Når jeg tenker meg om burde jeg helt klart skrevet om dette i innlegget også ettersom det ikke er alle som vet det (som du også påpekte). Når det er sagt har jeg lest meg opp på dette med kunstig søtning og passer derfor godt på at Dennis ikke får for mye. Han drikker for eksempel veeeldig sjeldent saft eller andre drikker med kunstig søtning, og godteri/kaker spiser han kun et par ganger i året. Det tenker jeg må være innafor, og et bedre alternativ enn vanlig sukker, men som du tipser om skal jeg absolutt se om jeg finner et annet alternativ til søtning som ikke inneholder verken kunstig søtning eller vanlig sukker ❤️ Han spiste forsåvidt heller ikke hele kaken selv ? Men igjen; tusen takk for at du gav beskjed!

  Ha en fin dag!

 3. Hei! Sukrin gold er eit naturlig søtningsstoff – så det hadde eg ikkje vore redd for å gi til barn.

Legg igjen en kommentar