Høstens lange timer!

Reklame // nelly & storytel

 bukse HER // lignende genser HER // sko HER

God kveld! Nå har vi akkurat lent oss tilbake i sofakroken med et helt nytt bord foran oss! Endelig har vi oppgradert det store, hvite med et mye mer minimalistisk bord som passer bedre inn i stuen vår. Herlighet som jeg gleder meg til å vise dere i morgen når dagslyset kommer tilbake og jeg kan ta noen fine bilder.

Nå derimot vil jeg gjerne dele mine beste lydboktips med dere. Jeg har lest (hørt) veldig mye på lydbøker de siste månedene ettersom jeg gjør det mens jeg syr. Uendelig mange timer med boklytting har også ført til at jeg etterhvert har fått et ganske stort utvalg å plukke fra, og nå vil jeg dele mine aller beste boktips fra Storytel med dere. Noe jeg tenker vil være nyttig til høstens lange, regntunge kvelder!

Mine beste lydboktips fra Storytel

Calender Girl av Audrey Carlan

En sensuell bokserie med totalt 12 bøker.

Mia Saunders trenger penger. Mye penger. Hun har ett år på seg til å betale farens spillegjeld til gangsteren som har banket opp faren hennes og fremdeles truer ham på livet. For å være nøyaktig trenger hun én million dollar. Oppdraget er enkelt: Hun skal jobbe som eksklusiv eskortepike i tolv måneder og betale ned på gjelden underveis. Hver klient leier henne for en måned av gangen. Jobben går ut på å være selskapsdame – sex skal kun skje frivillig og er ikke en del av kontrakten. I JANUAR går turen til Los Angeles. Her har Mias første klient, den sjarmerende surferen og manusforfatteren Wes Channing, leid henne inn som en date til en rekke events i Hollywood. Mia og Wes blir fort gode venner, og de opplever en helt spesiell seksuell kjemi som nærmest får jorden til å skjelve under dem. Men ingen av dem har noe ønske om å forelske seg, for kjærlighet er ikke en del av kontrakten – og Mia har en oppgave som skal fullføres.

Huset på stranden av Sarah Jio

En sterk roman som får deg til både å gråte og le.

Sommeren i 1942 reiser Anne Calloway til stillehavsøya Bora-Bora som militær sykepleierske. Hun nøler ikke med å forlate sin kjedelige forlovede, og ser frem til sitt livs eventyr. På øya blir hun raskt tiltrukket av en soldat ved navn Westry. Deres faste møtested er et forlatt strandhus, og der får de være i fred, helt til den dagen de blir vitne til en grusom forbrytelse. En storslått saga om tapt kjærlighet, et mystisk maleri, en unevnelig tragedie – og i sentrum for det hele: Huset på stranden. En sterk og annerledes kjærlighetshistorie mellom en ung kvinne og en mystisk soldat.

Forbilde av Sophie Elise Isachsen

En sterk og annerledes selvbiografi som skiller seg ut, lest av forfatteren selv.

Forbilde er en bok om å finne sin egen identitet, om å leve med usikkerhet og komplekser, og forsøke å falle til ro med at man som menneske har flere sider, og at disse ikke nødvendigvis er i harmoni med hverandre. Sist men ikke minst er det en bok om å bli nettopp et forbilde, og hva slags ansvar man da har for de valgene man tar i eget liv.

Mary Bowsers hemmelighet av Lois Leveen

En ufattelig sterk bok basert på en sann historie!

Mary Bowsers hemmeligheter er basert på en sann fortelling, og er en inspirerende roman om en modig kvinnes vilje til å ofre sin egen frihet for å endre historien. Hele livet har Mary Bowser vært slave hos den velstående familien Van Lew i Richmond, Virginia. Men når Bet, den viljesterke datteren i huset, bestemmer seg for å sende Mary til Philadelphia slik at hun kan få seg en utdannelse, må Mary gripe sjansen og forlate sin familie for et liv i frihet. Livet i nord fører med seg nye vennskap, et kjæresteforhold og helt andre studier enn Mary noen gang forventet seg og som bringer henne inn i bevegelsen for avskaffelse av slaveriet. Mens nasjonen står på randen av borgerkrig, bryter hun Virginias lover ved å returnere til Richmond for å ta vare på sin syke far – og for frigjøringskampen. Under dekke av å være slave begynner hun å arbeide i huset til konføderasjonens president, Jefferson Davis. Sammen med Bet risikerer hun livet for å smugle ut informasjon til unionistene. Hun står hele tiden i fare for å bli avslørt, og fører også dem som står henne nærmest bak lyset, for å tjene saken. Når det ser ut til at alt arbeidet hennes ser ut til å lykkes, oppdager Mary at alt har sin pris – til og med friheten.

Tusen strålende soler av Khaled Hosseini

En sterk roman som får deg til å sette ditt eget liv i perspektiv.

Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.

3096 dager av Natacha Kampusch

Kidnappingsofferet Natacha forteller sin utrolig sterke historie fra da hun ble holdt kidnappen i 3096 dager, sann historie.

Nå føler jeg meg sterk nok til å fortelle hele historien om kidnappingen. Natascha Kampusch opplevde det verste som kan ramme et barn: Den 2. mars 1998 ble hun bortført på vei til skolen, ti år gammel. Gjerningsmannen, ingeniøren Wolfgang Priklopil, holdt henne fanget i et kjellerhull i 3096 dager. Den 23. august 2006 klarte hun å flykte ved egen hjelp. Priklopil tok sitt eget liv samme dag.Her snakker Natascha Kampusch for første gang åpent ut om kidnappingen, tiden i fangenskap, sitt forhold til kidnapperen og om hvordan hun klarte å unnslippe helvetet. Dette er historien til en kriger, som holdt ut det ufattelige og som aldri lot seg knekke.

Midnattsrosen av Lucinda Riley

Lucinda Riley har en helt unik måte å skrive på, og romanen er absolutt verdt å høre.

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor. Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet. Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet.

Sett meg fri av Julie Kenner

Minner om Calender Girl serien jeg også nevnte over her. En sensuell roman. Eneste irriterende med denne er at kun den første boken er oversatt til norsk.

For alle som likte Fifty Shades kommer det her en erotisk, følelsesladet kjærlighetshistorie om det intense forholdet mellom en mektig mann som aldri har fått et nei og en sterk kvinne som sier ja på sine egne premisser. Han var den eneste mannen jeg ikke burde møte. Og den eneste mannen jeg ikke kunne stå imot Damien Stark visste hvordan han skulle ta seg av en kvinne. Han var sexy, selvsikker og kresen. Han var vant til å få det han ville ha, og det han ville ha, var meg. Tiltrekningen mellom oss var sterk, nesten ute av kontroll, men selv om jeg verket etter å overgi meg til ham fullt og helt, fryktet jeg konsekvensene. Å gi etter for Damien ville innebære å avsløre mine mørkeste hemmeligheter. Men Damien hadde også en fortid han ville holde skjult. Og begjæret vi følte for hverandre truet med å ta overhånd og ødelegge oss begge. Sett meg fri er en erotisk roman for voksne.

Engletreet av Lucinda Riley

Nok ei god og unik bok fra Lucinda Riley. Ekstremt sterk, og jeg lover deg at du kommer til å ty til tårene!

Etter tretti år kommer Greta Marchmont tilbake til herskapshuset Marchmont Hall, som ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun lider av hukommelsestap etter å ha vært utsatt for en tragisk ulykke, og husker ingenting fra fortiden. På en spasertur gjennom det vinterlige landskapet gjør hun en urovekkende oppdagelse. Hun støter på en grav i skogen, og den forvitrede inskripsjonen på støtten viser at her er en liten gutt begravd – hennes egen sønn. Greta er dypt sjokkert, og begynner å lete etter den personen hun en gang var. Da kommer en sannhet for dagen som er så vond at Greta må mobilisere alle sine krefter for å klare å takle det.


Så, det var altså mine favoritter så langt. Om det er gøy kan jeg gjerne fortsette å dele mine beste boktips etterhvert som jeg hører meg gjennom enda flere. Storytel inneholder tross alt tusenvis av ulike elbøker og lydbøker, og man kan lytte ubegrenset så lenge man har abonnement. Med andre ord er det mye penger å spare om man liker bøker! Ettersom det kun koster 199,- i måneden (omtrent halv pris av én bok i butikk).

Registrer deg HER nå og få første 14 dagene gratis.

Har du lest eller hørt noen av bøkene? Eller har du kanskje noen gode boktips selv, både til meg og dere?

Legg igjen en kommentar