Full lavkarbo-ukesmeny!

Jeg begynner etterhvert å få ganske mange oppskrifter her inne. Faktisk hele 102 for å være nøyaktig (husk at du kan bla deg tilbake i «lavkarbo» kategorien for å se alle). Dette inspirerte meg riktignok til å sette opp en ukesmeny. Den tar ikke for seg mengde mat, ettersom det er så forskjellig fra person til person hvilket behov man har. Men går ut på å spise to store måltider i løpet av en dag: frokost og middag.

Rettene kommer til å holde deg mett lenge nok til at det ikke skal være noe problem, men blir du likevel sulten i mellom anbefaler jeg å spise et mellommåltid når det er behov for det. Bare husk å spørre deg selv om du faktisk er sulten eller om du bare har lyst på noe/kjeder deg.

ukesmeny - LCHF

Dette er forresten heller ikke en plan jeg mener alle bør følge slavisk. Bare en liten samling oppskrifter som jeg håper kan være til inspirasjon når du setter opp din ukesmeny.

MANDAG

Frokost

oppskrift her

Jeg elsker å starte dagene mine med en såkalt fettkaffe (i mitt tilfelle iskaffe)! Dessverre er jeg ikke noen fan av den originale, men det er tross alt den som er den beste for kroppen. Denne oppskriften min er riktignok veldig god på smak, holder deg mett lenge og er lav på karbo naturligvis – så den fungerer absolutt den også.

Middag

oppskrift her

Nakkekoteletter! Herregud jeg elsker nakkekoteletter! Og sammen med smørstekt løk og blomkålmos blir det en uslåelig kombinasjon.

TIRSDAG

Frokost

oppskrift her

Disse frokostvaflene lages på bare noen få minutter og du trenger bare to ingredienser. Likevel blir jeg alltid overrasket over hvor fantastisk godt de smaker. Disse kan faktisk helt klart spises med syltetøy som dessertvafler også, men i utgangspunktet tenker jeg de er ypperlige som frokostvafler med alt mulig, deilig pålegg.

Middag

oppskrift her

Denne løksuppen smaker fantastisk godt og er i tillegg enkel å lage. Den er lett og frisk i motsetning til hva lavkarbomat med høyt fettinnhold gjerne ofte er. Dette betyr riktignok at du mest sannsynlig kommer til å forsyne deg to ganger for å dekke matbehovet – noe som absolutt er helt greit.

ONSDAG

Frokost

Jeg har ingen oppskrift å linke til her, men det er rett og slett fordi jeg ikke synes det er nødvendig med en egen oppskrift til denne retten. For det er så enkelt! Du tar bare ut favorittgrønnsakene dine, kutter dem opp i passe store biter og steker dem i smør under lokk i stekepannen. Mot slutten drysser du over salt og pepper før du nyter den gode starten på dagen.

Middag

oppskrift her

Fiskeonsdag! Ah, denne burgeren altså. Den er bare så god! Brødene tar riktignok bittelitt tid å lage, men når man først kommer i gang er det veldig enkelt likevel. Absolutt verdt det når man sitter igjen med en høy, deilig lakseburger som bare venter på å bli spist. Lag gjerne flere porsjoner av hamburgerbrødet og frys ned, så blir det enklere neste gang. Og dere! Dressingen er ubeskrivelig!

TORSDAG

Frokost

oppskrift her

Jeg har fortalt dere om pannebrødet før – et kjempe godt og litt annerledes brødalternativ, som lages i stekepanne og gir en slags sprø pannekake. Perfekt til ulikt pålegg som dagens først måltid!

Middag

oppskrift her

Denne tomatsuppen har jeg mistet tellingen for hvor mange ganger jeg har skrytt opp i skyene – og ikke uten grunn. Den smaker så godt at jeg i det jeg sitter her og skriver vurderer å lage den i dag også! Absolutt en oppskrift du bare MÅ prøve.

FREDAG

Frokost

oppskrift her

Jeg delte denne oppskriften her en dagen, men jeg må likevel minne dere på den igjen allerede -nettopp fordi den MÅ testes ut. At noe så enkelt kan smake så godt er nesten for godt til å være sant!

Middag

oppskrift her

Synonymt med fredag er taco! Så klart kan man spise taco som en salat, men retten blir virkelig noe helt annet om du tar deg tid til å steke tortillalefser i stedet. Det tar kun noen få minutter!

LØRDAG

Frokost

oppskrift her

Lørdagsfrokosten ringer inn helgen for alvor, og da er det deilig å gjøre litt ekstra ut av det. Disse lyse og luftige rundstykkene veier nesten ingenting, men smaker likevel kjempe godt. Smør deg gjerne et par ekstra siden de ikke metter så mye alene, og ha godt med smør og næringsrikt pålegg over. Mmm!

Middag

oppskrift her

Lørdagspizza er også en tradisjon i norske hjem – denne har en så nær skikkelig bunn som du kommer! Den er sprø utenpå, men luftig inni! Med riktig topping blir dette derfor tidenes beste lavkarbopizza!

SØNDAG

Frokost

oppskrift her

Bringebærsmoothie kan du også lage deg og drikke med god samvittighet på lavkarbo. Denne er akkurat passe syrlig.

Middag

oppskrift her

La oss avslutte uken med denne deilige og enkle retten! Løkgryte og guacamole – en uslåelig kombinasjon, spesielt med litt creme fraiche over. Mini slukte nesten både sin egen og min tallerken, for denne retten her faller uten tvil i smak hos både store og små.


UKENS BAKST/KAKE

oppskrift her

Trodde du ikke at du kunne spise cupcakes på lavkarbo? Joda, du kan det! Faktisk er det mulig å lage et lavkarboalternativ av nesten alt mulig! Disse smaker skikkelig godt, og samboeren min som spiser høykarbomat kjente ikke engang forskjell. Det sier sitt!


Fortell meg gjerne hva du synes! Bør jeg gjøre dette oftere?

Legg igjen en kommentar