Den nakne sannheten!

Herregud så skummelt det kommer til å bli og publisere dette innlegget, men samtidig vet jeg så altfor godt hvor nødvendig det er.

Jeg har fått mange spørsmål i sommer angående hvor strekkmerkene mine har blitt av, og hvordan jeg har klart å fjerne dem. Jeg fikk som dere vet ganske mange strekkmerker under svangerskapet, og nå som jeg har lagt ut en del bilder av mage og lår i sommer kan jeg godt forstå at dere lurer.

Når det er sagt handler alt om avstand fra kamera, vinkel på bildene og hvordan lyset treffer kroppen. Jeg skal være såpass ærlig å si at jeg har publisert flere «heldige» enn uheldige bilder. Det vil si jeg har sortert bort de bildene hvor solen skinner skrått fra siden, eller de som er tatt for nært slik at strekkmerkene viser godt.

Men så blir jeg sint på meg selv i ettertid. Jeg vil dette skal være en åpen, ærlig og upyntet blogg. Det skal være ekte! Og da nytter det ikke å la være og publisere de bildene hvor strekkmerkene mine viser godt på. Jeg har derfor bestemt meg for å vise dere dem på den «verste» måten nå. Helt ekte. Uten redigering eller hjelp av lys og vinkler. Rett frem, tett på og uten filter.

For er det egentlig så ille? Jeg bryr meg egentlig ikke noe særlig til hverdags lenger. Har lært meg å bli glad i dem og akseptere at de er en del av det å bære frem sitt eget barn. Men samtidig er det noe med det å legge det åpent ut til alle og enhver. På internett hvor mennesker er anonyme og har mye lettere for å lire av seg alt mulig.

Nå gjør jeg det likevel. For det er viktig å tenke at man ikke er den eneste som sitter igjen med strekkmerker mens man ser alle andre både på blogger og instagram med silkeglatt hud. Så klart er det noen av de også, men de aller fleste får strekkmerker etter et svangerskap. Men de aller fleste prøver også å vise seg fra sin beste side på sosiale medier. Inkludert meg selv. Husk det!

Så, slik ser jeg altså ut. Helt på ekte.

5 kommentarer om “Den nakne sannheten!”

 1. Altså dette syns jeg var tøft gjort av deg, ikke bare bare å vise seg frem på den måten.
  Jeg ble mamma første gang som 24 åring,la på meg ca. like mye som deg men datteren vår veide 5635 g og var 56,5 cm lang! Du kan jo bare tenke deg til hvordan min mage ser ut.Masse strekkmerker sånn som deg men mer hengemage,har prøvd å søke om bukplastikk operasjon men fikk avslag.Er snart 51 år nå men sliter med å akseptere hengemage, strekkmerker gjør meg ingenting!
  Har jo tross alt fått 4 flotte barn.
  Er veldig kjekt å lese bloggen din, blir veldig inspirert av syingen din så må nok børste støv av symaskinen.
  Ønsker deg en strålende fin helg 🙂

 2. Et viktig blogginnlegg! Viktig å få frem hvordan man normalt sett ser ut etter et svangerskap, og ikke hvordan et fåtall av tilsynelatende perfekte kropper ser ut. Stå på! DU gjør en forskjell 🙂

 3. Virkelig tøft gjort dette MÅ bli vanlig å få fram om mamma kroppen!:)Og strekkmerker definerer ikke deg!:)Bærer de med stolthet de kom det faktisk 2 liv fra:)

Legg igjen en kommentar