Dagens treningsøkt med mini!

Det er ikke alle dager (eller netter) som går som planlagt med smårollinger i hus. Natt til i dag var et godt eksempel på det. Jeg hadde sittet oppe for å jobbe med syingen akkurat litt for lenge, og da jeg krøp til sengs i halv to tiden fikk jeg meg kun litt over to timer på øyet før Dennis bestemte seg at det var på tide å starte dagen. Han som stort sett alltid sover til et sted mellom kl. 7 og halv 8.

Det var ikke sjanse å få han til å sove litt lenger, og etter å ha kjempet i et par timer så vi oss nødt til å stå opp da klokken ble seks om morgenen. Det ble derfor en lang morges etter altfor lite søvn, så da minsten var levert i barnehagen hadde jeg ikke overskudd til å komme meg på trening som planlagt. I stedet kjørte jeg hjem igjen, sov en times tid og så startet jeg dagen på ny med en diger kopp iskaffe og sying.

Da minsten var hjemme igjen ut på ettermiddagen bestemte jeg meg for å ta igjen den tapte økten sammen med han. Det er noe av det morsomste både han og jeg vet – å trene sammen. Øvelsene jeg utførte ble derfor knebøy med kid’en over hodet, markløft, sumo markløft og push ups. Totalt ble det ei skikkelig god økt, og gleden fra minsten er den største motivasjonen jeg finner!

treningsprogram med barn

Knebøy med mini over hodet

Denne trener både armer, ben, rygg og mage samtidig som man får jobbet godt med smidigheten. Jeg holder Dennis rundt den ene låret, og så hunder motsatt arm samtidig som jeg støtter opp under bryst med håndflaten min. Han hyler og ler etterhvert som jeg går opp og ned i knebøystilling, og synes det hele er hysterisk morsomt.

Sliter du med å komme deg helt ned med armene over hodet som dette kan du sette barnet på skuldrene dine i stedet. Jeg kjører 10 repitisjoner og 3 sett totalt.

Sumo markløft

Her holder jeg under lårene til Dennis samtidig som jeg støtter han opp i ryggen. Posisjonen hans ser kanskje ikke så behagelig ut på bildene, men denne øvelsen her er minst like morsom for han. I starten da han var mindre holdt jeg hendene mine sammen under knærne hans og lot ryggen hans hvile mot underarmene mine.

Stå bredere med bena enn du ville gjort i vanlig markløft, gå sakte ned og raskt opp igjen. Press knærne utover og holdt ryggen rett. Hold forresten blikket festet fremover under hele øvelsen, og ikke ned slik jeg gjorde på høyre bilde.

Markløft

Her trenger jeg vil ikke uttrykke hvilken glede Dennis utstråler, så jeg går heller rett på selve øvelsen. Vanlig markløft! Hold ryggen rett og hev deg opp og ned samtidig som du holder trykket mitt under foten. 10 repitisjoner og 3 sett på både denne og øvelsen over også.

Push ups

Jeg er inne i en periode med fokus på push ups for tiden, så dette ble derfor siste øvelse. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å prøve meg på denne med mini på ryggen slik jeg også gjør når jeg trener planken. Det var han derimot ikke interessert i. Han var ferdig, og hoppet ned fra meg like etter at dette bildet ble tatt. Deretter løp han bort og lekte videre med ballen sin mens jeg gjennomførte siste øvelse.

Her trente jeg til utmattelse x 3. Så mange jeg klarer tre ganger, med andre ord. Kjør gjerne gjennom dette programmet to ganger så har du fullført ei fantastisk økt hjemme, uten annet utstyr enn eget barn. Ved å benytte deg av disse øvelsene får du trent hele kroppen på en liten halvtime.

Helt perfekt i en hektisk hverdag. For ikke å snakke om god kvalitetstid sammen med barna!

5 kommentarer om “Dagens treningsøkt med mini!”

  1. Du e fantastisk!!? perfekt som du e! Alle som har strekkmerker fra graviditet e tigermammaer??Husk det! ?

  2. Så utrolig tøft gjort av deg å publisere dette. Heia bloggere som deg, det finnes så alt for få! Syns du ser smellvakker ut!?

Legg igjen en kommentar